Birgittas bästa : Kakor vi minns (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2019-09-03
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Wickholm, Pär (form) / Svensson, Ulf (foto)
Dimensioner
220 x 172 x 15 mm
Vikt
437 g
SAB
Qcae
ISBN
9789178614912
Birgittas bästa : Kakor vi minns (kartonnage)

Birgittas bästa : Kakor vi minns

(1 röst)
Kartonnage Svenska, 2019-09-03
169
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Att gå på kafé eller sitta på kaffehus och njuta av en kopp kaffe med något elegant bakverk till blev på modet i Sverige under 1800-talets andra hälft. Men det är i Italien som det europeiska sockerbageriet har sin vagga. Under hela 1500-talet blickade de europeiska hoven mot Venedig och Florens där det skapades bakverk som vi än idag känner igen, som eclairer och toscatårta. De kakor som däremot anses vara världens äldsta är pepparkakor och kringlor. Första gången pepparkakor nämns i vårt land är hos nunnorna i Vadstena 1444, där de redan då fick en kaka om dagen för att må bra.

I sina gömmor har Birgitta Rasmusson genom åren sparat på receptfavoriter från förr. Det är allt från hennes mors vaxduksböcker till lösa blad med handskrivna rader, recept som älskats av hennes egen familj eller vänner och bekanta. Länge har hon haft tanken att sammanställa recepten.
Birgittas bästa Kakor vi minns är en sann receptskatt. Här finns riktiga klassiker som Sachertårta, Sarah Bernhard och radiokaka, såväl som de mindre kända kakorna babas, knackers och spickulader.
Med varje recept presenteras också bakverkets historia, kakans egen bakgrundsberättelse. Dessutom får vi veta lite mer om hur vissa bakverk har blivit de klassiker vi idag känner igen dem som på kaféer både här i Sverige och runtom hela Europa.

BIRGITTA RASMUSSON är idag hela Sveriges kakdrottning genom sin roll som domare i det populära tv-programmet Hela Sverige bakar. Ända sedan Birgitta började på Ica Provkök på 1980-talet har hon arbetat med både bak- och kokböcker, framför allt med klassikern Sju sorters kakor. På Lind & Co har hon tidigare utkommit med Birgittas bästa Favoritrecepten till det svenska fikat (2014, 2016), och Birgittas bästa julkakor (2017) som sålt i närmare 35 000 ex.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Birgittas bästa : Kakor vi minns
  2. +
  3. Birgittas bästa julkakor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Birgittas bästa julkakor av Birgitta Rasmusson (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Birgittas bästa : Kakor vi minns