Fyrar runt Östersjön (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2019-10-10
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Engblom, Mikael (form) / Rietz, Magnus (foto)
Dimensioner
310 x 227 x 39 mm
Vikt
2430 g
SAB
Prcdc
ISBN
9789178614967
Fyrar runt Östersjön (inbunden)

Fyrar runt Östersjön

(16 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-10-10
339
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I detta praktverk får vi genom Magnus Rietz fantastiska bilder ta del av ett stort antal fyrar längs Östersjöns kuster. Rietz har under fyra år besökt över 200 fyrplatser i samtliga länder runt Östersjön: Sverige, Danmark, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tyskland och Ryssland. Som första västerlänning någonsin har Rietz fått tillstånd att besöka och fotografera fyrarna på alla ryska öar i Finska viken, där tiden stått stilla sedan andra världskriget och där fyrvaktarna fortfarande lever kvar.

För att nå fram till fyrarna har Magnus Rietz använt ett flertal olika färdsätt, som till exempel lotsbåt, helikopter, snöskoter och gummijolle. Därtill många mer eller mindre krävande vandringar i olika typer av terräng. Resultatet är ett magnifikt och unikt bildmaterial över platser dit få människor tar sig.

De 425 fotografierna i boken är en storslagen hyllning till fyrars skönhet, både utvändigt och invändigt, och till miljöerna där de finns. Texterna som ackompanjerar bilderna består av egna samtida betraktelser och en något lättare del av historiska fakta.

MAGNUS RIETZ har fotograferat och dokumenterat fyrar sedan mitten av 80-talet i över 15 länder. Han har tidigare gjort och medverkat i ett tiotal böcker om fyrar och sjömärken.

 

"Rietz är en erkänt mycket skicklig fotograf som gärna hittar annorlunda vinklar och speciella ljuseffekter. Så även i denna bok som med sina över 400 sidor i drygt A4-format och nästan 300 bilder kan ses som något av ett praktverk."
Mats Sollerman, Gotlands Tidningar

"Fyrar runt Östersjön kan läsas med stor behållning av fåtöljseglaren, men kommer säkerligen också fungera som inspirationskälla till utflykter runt kusterna."
Gustav Holmberg, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fyrar runt Östersjön
 2. +
 3. Växternas släktskap : genealogi för trädgårdsälskare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Växternas släktskap : genealogi för trädgårdsäl... av Ross Bayton, Simon Maughan (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fyrar runt Östersjön. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Högsta betyg
  Per A, 13 november 2020

  Väldigt trevlig och bra bok med förstklassiga bilder och text av en författare som är väldigt duktig både på att fotografera och skriva

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Magnus Rietz

 • Sällan sett i Stockholms skärgård

  Magnus Rietz

  Stockholms Skärgård är full av stängda och glömda, såväl som okända och gömda, ställen och företeelser. Fotografen Magnus Rietz har sedan länge känt till många av dem men är ständigt på jakt efter fler och hittar då och då nya. En blandning av de ...