Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Cecilie Hopen och Ole Vik (del 1)
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2019-10-14
Förlag
Lind & Co
Översättare
Cajsa Mitchell
Originaltitel
Monster
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
226 g
SAB
Hce
ISBN
9789178615070
Monster (pocket)

Monster

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2019-10-14
69
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Anne lever under skyddad identitet på hemlig adress. Hon är lycklig med sin nya kärlek och dessutom höggravid, men har svårt att släppa rädslan för sin våldsamma ex-man Ragnvald.
En eftermiddag kommer dottern Thea hem vettskrämd från skolan, men vill inte säga vad som har hänt. Strax därefter hittas Annes nya man misshandlad. Och så doftar lakanen som Ragnvalds rakvatten Anne är säker på att han lyckats hitta dem, men polisen Ole Vik och hans kollega Cecilie Hopen kommer snart att upptäcka att historien är betydligt mer komplex än så.

JØRGEN JÆGER är en av Norges mest populära kriminalförfattare. Hans böcker om Ole Vik och Cecilie Hopen som utspelar sig i den fiktiva småstaden Fjellberghavn har blivit mycket uppskattade, och Jæger har nominerats till Norges bokhandlarpris tre gånger.

Överraskande norsk deckare där upplösningen kommer i början. Och sen kommer det en upplösning till! Och sen blir det ännu mer tilltrasslat. [ ] Skicklig intrig.
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Det är lätt att komma in i denna välskrivna kriminalroman [ ] Jørgen Jæger skriver spännande och verkar vara insatt i norskt polisarbete.
Bror Andersson, Dast Magazine

Monster är en lättläst och välskriven deckare i nordisk stil. Det här är den typen av krim som jag gillar, med flyt i beskrivningarna och en vardaglig miljö. I synnerhet så gillar jag karaktärerna, och drar en lättnadens suck över att poliserna beter sig professionellt.
Lottens bokblogg
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Monster
 2. +
 3. Villospår

De som köpt den här boken har ofta också köpt Villospår av Jørgen Jæger (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Monster. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Självklarheterna staplas
  Eva, 20 februari 2020

  Hade denna bok redigerats ner till hälften hade den möjligen gått att läsa. Nu staplar självklarheterna på varandra och resultatet blir en handling seg som tjära. Boken är helt enkelt dåligt skriven och någon spänning att tala om kan åtminstone inte jag intyga att det finns. Jag köpte boken för att bekanta mej med författaren och nu är denna bekantskap avslutad.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jørgen Jæger

 • Villospår

  Jørgen Jæger

  Liket av en man hittas flytande i älven i Drammen och kommissarie Cecilie Hopen tvingas resa dit för att identifiera om den döde är hennes sambo Bernhard, som polisen påstår. Den döde mannen visar sig vara en annan, men var är den försvunne Bernha...

 • Guden

  Jørgen Jæger

  Torget mitt i Fjellberghavn är fullt av förväntansfulla människor. Samhällets starka kvinna, borgmästare Wold, ska hålla tal. I samma ögonblick som hon tystnar hörs ljudet av tre skott och sedan ropar någon: " Allahu Akbar !" Efter det r...