Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2020-05-22
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
218 x 145 x 22 mm
Vikt
444 g
SAB
Hc
ISBN
9789178615537
Selektiva Selma (inbunden)

Selektiva Selma

(7 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-05-22
221
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Selma är inte nöjd med speciellt mycket i sin pensionärstillvaro i Motala. Ingenting alls, för att vara exakt. Hennes få vänner har dött i cancer och annan jävelskap, och hon önskar allt oftare att hennes trista karl ska gå samma väg till mötes. För att behålla någon form av livslust och uppleva spänning i livet rör hon sig lite utanför lagen.

I Borensberg två mil därifrån saknar Eva-Lisa sitt sociala nätverk. Hon lämnade Stockholm för kärlekens skull, men mannen i fråga har nu lämnat henne för grannens artonåriga dotter. Kvar blev hon med deras tolvåriga son, skammen, huslånet och ett underbetalt jobb på Motala Lasarett.

När Selma tvingas åka in till sjukhuset med akuta magsmärtor möts de två kvinnorna. En trevande vänskap växer fram och efter det blir ingenting någonsin sig likt igen.

Selektiva Selma är en roman för dig som älskar feelgood med både svärta och humor. För läsarna som älskade Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt, En man som heter Ove och Marian Keyes böcker.

 

JOSEFINE SANDBLOM skriver böcker i en salig blandning av allvar, romantik och under-bältet-humor, och har innerst inne en kraftig förkärlek för rapp feelgood, typiska hängmatteromaner. Hon bor i Motala med sin familj.

"Selektiva Selma är en varm och underhållande feelgoodroman med driv i språk och dialoger."
BTJ

"Jag kan varmt rekommendera Selektiva Selma. Den innehåller både djup och värme, både glädje och smärta och både humor och allvarliga ämnen. Helt underbar!"
idasrecensioner.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Selektiva Selma
 2. +
 3. Renoveringsobjekten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Renoveringsobjekten av Eli Åhman Owetz (inbunden).

Köp båda 2 för 420 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Selektiva Selma. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underhållande
  Bokdjungeln , 6 december 2020

  Det här är bok som både bär på sorg, men också glädje. Jag älskar blandningen. Att man omedvetet får lära sig saker (i det här fallet vad selektiv ätstörning är) är också ett stort plus. Oftast är det sådan kunskap som verkligen sätter sig, tycker jag.
  Bokens handling drivs fram i ett snabbt tempo vilket jag verkligen gillar. Något annat jag uppskattar är att karaktärerna känns levande och man kan se olika scenarion i boken framför sig.
  När jag hade läst ut boken kände jag: Nej! Hur ... Läs hela recensionen

 2. Älskade boken
  veronicas_bok_bak_liv, 29 augusti 2020

  Selma är pensionär och bor i Motala men hon är inte speciellt nöjd med mycket här i livet. De få vänner hon haft har dött och hennes man Fridolf är riktigt trist enligt Selma. För att vardagen ska blir lite rolig och spännande hittar Selma på små upptåg som kanske inte alltid faller andra i smaken och kanske inte alltid hålls inom lagens ramar.
  I Borensberg ett par mil från Motala bor Eva-Lisa med sin 12-åriga son. Hon lämnade Stockholm, för mannen som hon älskade hade lämnat henne för ... Läs hela recensionen

 3. Härlig läsning om vänskap över generationsgränser
  Lisa, 11 juli 2020

  Selma och Eva-Lisa är mitt i varsin livskris. Selma är fruktansvärt uttråkad och tar ut det både på sig själv och sin omgivning samtidigt som hon kämpar med en ätstörning. Eva-Lisa har blivit lämnad av sin sambo, som inlett ett förhållande med den 18-åriga grannen, och i samband med det blivit en paria i deras gemensamma umgängeskrets.

  Selma och Eva-Lisas vägar korsas och det visar sig vara vändningen de båda inte visste att de behövde.

  Selektiva Selma är verkligen en läsvä... Läs hela recensionen

 4. Underhållande
  Villivonkansbooks, 30 juni 2020

  I Selektiva Selma får vi följa pensionären Selma, som är en väldigt speciell person. Till en början har jag lite svårt för henne och undrar vad det är för människa, men efter ett tag kommer jag på mig själv med att plötsligt gilla henne och alla hennes egenheter. Hon är en frisk fläkt, med ett argt yttre men därunder gömmer sig ett stort hjärta. Vi får även följa den ensamstående mamman Eva-Lisa som kämpar med att få ihop vardagen med sonen Gabriel och samtidigt slita på det underbetalda jobb... Läs hela recensionen

 5. Den ultimata feelgooden med både vemod & humor
  millimys_books (Veberöd), 29 juni 2020

  Åh Selma! Selektiva Selma en ståndaktig kvinna på 70+ med sina principer som ibland, eller ja ganska ofta, både trampar i klaveret och gör mer än ett övertramp. Denna varma goa tant...dam...kvinna...människa lägger grunden för denna fantastiska, varma & feelgoodiga bladvändare! Av en händelse möts undersköterskan Eva-Lisa & Selma och grunden för en oväntad vänskap byggs upp.

  Det finns ett djup och ett allvar i boken. Om hur vi alltför ofta bygger upp vårt pansar mot omvärlden för att... Läs hela recensionen

 6. Ett nöje att läsa om Selma!
  Lollos bokhörna, 22 juni 2020

  Vilket nöje att läsa den här boken, att få hänga med Selma och Eva-Lisa! Selma är en missnöjd pensionär som för att stå ut med vardagen hittar på en del bus.

  Eva-Lisa saknar sitt sociala nätverk, hennes kärlek har lämnat henne och deras 12-åriga son.

  När Selma måste åka in till sjukhuset med akuta magsmärtor möts de och en trevande vänskap växer fram.
  Det är en härlig bok Josefine har skrivit. Det är humor och allvar, kärlek och ett rappt språk. Man kan inte annat än att... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Josefine Sandblom

 • Han är min

  Josefine Sandblom

  Att kastas in i en familjs inrutade vardag och bli plastmamma på halvtid är inte enkelt. Lilly skäms när hon längtar efter barnfria veckor, men blir frustrerad när hon inte kan förlusta sig med sin nya man i fred eller ens gå på toaletten utan säl...

 • Kalla mig Amanda

  Josefine Sandblom

  'Om någon av oss får ragg ikväll, och det visar sig vara ännu ett rötägg, då kör vi!' En skämtsam vadslagning tre kvinnor emellan mynnar ut i en blogg, vars syfte är att sätta dit otrogna män. En kaskad av förolämpande inlägg och foton över vilka ...