Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2020-03-30
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
218 x 145 x 19 mm
Vikt
394 g
SAB
Lz Rössner, Stephan
ISBN
9789178616121
Bantardoktorn rockar fett : anekdoter från ett läkarliv (inbunden)

Bantardoktorn rockar fett : anekdoter från ett läkarliv

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-03-30
239
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Professor Stephan Rössner, hela Sveriges bantardoktor under många år, berättar i Bantardoktorn rockar fett - anekdoter från ett läkarliv på ett både rörande, spännande och roligt sätt om sitt liv i hälsans tjänst.

Rössner ger oss en inblick i livet som läkarstudent och nyutexaminerad läkare på sextio- och sjuttiotalen, men vi får även ta del av hårresande, humoristiska, och ibland hjärtskärande, fallstudier från oförglömliga patienter. Till exempel får vi följa med en ung Stephan Rössner som blir utkallad på hembesök som nattjourläkare, träffa de dåtida giganterna inom kirurgin och dessutom kliva in bakom kulisserna på Karolinska sjukhuset. Rena rama Cityakuten!

Det här är en bok för den som uppskattar populärvetenskap, som slukar medicinska biografier eller tv-serier - eller som helt enkelt uppskattar en synnerligen välskriven memoar om en av våra mest välkända läkare.

 

STEPHAN RÖSSNER är läkare, professor och överläkare på överviktsenheten vid Karolinska Universitetssjukhuset, numera professor emeritus. Han är nog den person de flesta svenskar tänker på när det handlar om klinisk behandling av fetma. Dessutom har han skrivit flera böcker i ämnet, flitigt anlitats som talare och rentav som skådespelare i en pjäs om kosthållning och hälsa.

Stephan Rössner bor i Stockholm, syns ofta som expert och inspiratör i Aftonbladets Viktklubb och håller matlagningskurser i hemmet i Bromma.

 

"Läs och begrunda, ha samtidigt lite roligt, det får man sällan hos doktorn, men Bantardoktorn rockar fett och är coolt rolig."
Ragnhild Oxhagen, Ölandsbladet

 

"Bantardoktorn rockar fett är en spännande bok från början till slut, fylld av anekdoter. Den passar en stor läsekrets!"
Per Björgell, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bantardoktorn rockar fett : anekdoter från ett läkarliv
  2. +
  3. Det här kommer göra ont

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det här kommer göra ont av Adam Kay (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bantardoktorn rockar fett : anekdoter från ett läkarliv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Tråkigt rakt igenom
    Deckarkungen, 9 juli 2020

    En biografi som ej vill vara personlig eller privat utan fylls med anekdoter och observationer. Missad chans för en person med intressant levnadsbana och karriär och ett budskap till allmänheten. Här borde redaktören ingripit med fast hand. Jättesynd.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stephan Rössner