Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2020-03-09
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
178 x 110 x 13 mm
Vikt
104 g
SAB
Lz Haglöf, Anita,Ikz Bergman, Ingmar
ISBN
9789178616367
Jag var Ingmar Bergmans hushållerska (pocket)

Jag var Ingmar Bergmans hushållerska

(4 röster)
Pocket Svenska, 2020-03-09
59
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ingmar Bergman och Anita Haglöf möttes första gången i Dramatens reception och inledde en arbetsrelation präglad av destruktivitet.
Ingmar Bergmans hem var i långa stunder ett inferno med obegripliga regler och ritualer, vare sig det gällde matlagning eller bäddning. Hans ensamhet och förtvivlan var gränslös. Smärtan var avgrundsdjup. I de stunderna var Bergman en obegriplig och obehaglig gåta för dem som kom i hans närhet.
Anita Haglöfs bok om sina åtta år som hushållerska hos Ingmar Bergman ger en unik inblick i hur regissörens värld såg ut när scenljuset släckts och kameror och mikrofoner stängs av.

ANITA HAGLÖF (f. 1938) arbetade på Dramaten i två decennier innan hon blev anställd av Ingmar Bergman. Därefter jobbade hon hos Erland Josephson.

HÅKAN LAHGER (f. 1950) är journalist och författare, och har även varit verksam på SVT. Några av hans tidigare böcker är Helikopterpiloten - Berättelsen om ett rån och Dylan - En kärlekshistoria (Norstedts, 2013, 2014).

"ett utmärkt komplement till hagiografierna och en välgörande påminnelse om att Den Stora Konstnären kan vara en liten människa"
Kvällsposten

"både kittlande och generös med praktikaliteter kring geniet"
Fokus

"I boken ger hon genom sina dagboksanteckningar många inblickar i hur det var att ta hand om en lynnig och pedantisk arbetsgivare som skulle ha maten serverad på klockslaget. Och hur hon själv påverkades. Anita Haglöf skulle laga mat och städa men hamnade i ett långt utdraget trauma som slutade med att hon bröt ihop."
Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jag var Ingmar Bergmans hushållerska
  2. +
  3. Kom och skratta åt Lilleputt : en självbiografi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kom och skratta åt Lilleputt : en självbiografi av Thorsten Flinck, Håkan Lahger (inbunden).

Köp båda 2 för 123 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna