Min syster, seriemördaren (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2020-01-09
Förlag
Lind & Co
Översättare
Fredrika Spindler
Originaltitel
My sister, the serial killer
Medarbetare
Windsor, Michael J. (form) / Graves, Emma (form)
Dimensioner
217 x 145 x 19 mm
Vikt
368 g
SAB
Hce
ISBN
9789178616503
Min syster, seriemördaren (inbunden)

Min syster, seriemördaren

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-01-09
200
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Med Femi blir det tre. Tredje gången räknas man som en seriemördare.

När Korede hastigt måste lämna sin framdukade middag efter ett uppskakande telefonsamtal från sin syster, Ayoola, vet hon vad som väntas av henne: blekmedel, gummihandskar och nerver av stål.
För tredje gången har Ayoola gjort sig av med en pojkvän under parollen "självförsvar", och för tredje gången måste Korede städa upp röran efter sin dödsbringande lillasyster. Korede vet att hon borde gå till polisen, inte minst för att bevara resten av Nigerias manliga befolkning, men hon älskar sin syster och blod är tjockare än vatten ... Åtminstone fram till den dag då Ayoola börjar dejta en läkare på det sjukhus där Korede arbetar som sjuksyster. Och inte vilken läkare som helst, utan den man Korede varit kär i ända sedan de först träffades. Hon är inte villig att låta honom möta döden genom en kniv i ryggen men att rädda honom skulle innebära att hon måste offra sin syster ...

Min syster, seriemördaren är en vass thriller som trots sin svarta humor har en hård kärna - en bok om moraliska dilemman, våld, trauman och familjerelationer. Samtidigt är det en hyllning till systerskap och lojalitet.

OYINKAN BRAITHWAITE (f. 1988) är född i Lagos, Nigeria. Hon studerade vid Kingston University och har därefter arbetat som skribent och redaktör. Hon har tidigare utgivit noveller i olika antologier och har själv gett ut några av sina verk. Min syster, seriemördaren har vunnit flera priser, bland annat LA Times Award för bästa thriller 2019, och är nominerad till det prestigefyllda Booker Prize 2019. Den har översatts till flera språk, och filmrättigheterna är redan sålda.

"Min syster, seriemördaren är en konstant underhållande historia och samtidigt en något bångstyrig kriminalroman som intelägger sig till rätt någonstans i genren egentligen.Jag gillar bångstyrigt ochjag gillar definitivt Oyinkan Braithwates debut."
Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

"Ett litet mästerverk till deckare. Braithwaite har ett härligt språk och en flödande svart humor."
Johanna Åberg Lundén, UNT

"På hemvägen tar vi omvägen över Nigeria. Där finns mycket begåvade OyinkanBraithwaite som med Minsyster seriemördaren hargjort ett litet mästerverk."
Björn G Stenberg, Norrbottens-Kuriren

"Den här berättelsen utspelar sig i Lagos och vill du läsa något helt annorlunda och totalt fascinerande så är detta något för er."
Katarina Gregersdotter, Umeå Universitet

"Detta är något så ovanligt som en dråplig splatterroman med mycket humor. Starka kvinnliga karaktärer som äger rätten till sina egna liv, och en bok som sjunger systerskapets lov. Internationellt uppmärksammad med rätta."
Caroline Engvall, Fönstret

"Allt som allt är MIN SYSTER, SERIEMÖRDAREN riktigt bra. Spännande, roande och förvånansvärt tankeväckande. Det är en stark roman om såväl mord som syskonkärlek, och jag kom att älska den enkla men ändå komplexa kombinationen av de båda. Faktum är att MIN SYSTER, SERIEMÖRDAREN är den bästa thrillern som jag har läst på mycket, mycket länge."
Melanie Caspár, iheartfantasy.blog.se

"Blodig, ettrig och olycksbådande ... det här är en liten thriller som likt ett skorpionstick kommer att lämna ett svidande minne efter sig."
New York Times

"Färgstark och chockerande rolig, och varje knivskarp mening träffar rätt ... Jag kan knappt vänta på Braithwaites nästa bok."
The Sunday Times

"Brännhet."
Paula Hawkins, författare till Kvinnan på tåget
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Min syster, seriemördaren
  2. +
  3. Inte ett ord

De som köpt den här boken har ofta också köpt Inte ett ord av Harlan Coben (inbunden).

Köp båda 2 för 359 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Min syster, seriemördaren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Underhållande bok som har allt
    @bokslukarfeministen, 1 augusti 2020

    Mycket underhållande bok som har det mesta: humor, mord, kärlek och systerskap. Den är svår att sluta läsa även om den på vissa ställen är lite förutsägbar. Det är verkligen en läsupplevelse som fångar en med varje ord. Det ska bli mycket spännande att se vad Braitwaite skriver i framtiden.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Oyinkan Braithwaite