Julräddarna : en julsaga i 24 kapitel (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
92
Utgivningsdatum
2020-10-13
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
205 x 155 x 12 mm
Vikt
222 g
SAB
Hcg
ISBN
9789178617036

Julräddarna : en julsaga i 24 kapitel

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2020-10-13

Slutsåld

Julräddarna är en berättelse om Saga som bor på ett barnhem tillsammans med sin syster Nora och vännerna Milo och Wilma. Livet på barnhemmet är inte så lätt, och hela hösten har Saga och de andra barnen längtat efter att fira jul.

Men så blir föreståndaren sjukskriven för utbrändhet och istället kommer den stränga vikarien Berta - som bestämmer att det inte ska bli något julfirande på i år!

Vad ska Saga och hennes vänner ta sig till nu? Går det att rädda julen?

Julräddarna är en julkalenderbok, den har alltså 24 kapitel och passar utmärkt som högläsningsbok under december

CAMILLA DAHLSON har tidigare arbetat som journalist på både dags- och fackpress och är utbildad civilekonom. Sedan 2013 har hon utkommit med ett flertal barn- och ungdomsböcker och även en lättläst bok för vuxna.

"En inspirerande julbok som det är svårt att inte sträckläsa!"
JPS Media
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Julräddarna : en julsaga i 24 kapitel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst julkalenderbok
  eftermiddagste.se, 16 mars 2021

  Det här är en mysig julbok som är gjord som en julkalenderbok med 24 kapitel. Den kan verkligen ge julstämning och få en att tänka på vilka delar av julen som är viktiga för precis en själv. Vilka delar av julen är just din favorit?

  Kapitlen är ganska så korta med sina 3 sidor och det gör att den verkligen passar från 6 år kanske (det finns inga bilder i boken och det skulle kanske göra att läsaren ska vara lite äldre) för textmässigt är den inte lång. Och perfekt bok för den som jus... Läs hela recensionen

 2. Kalenderbok
  Li Ljungberg, 14 december 2020

  Mysig läsning varje kväll. Värmande handling om hur barnen på hemmet vill skapa julstämning. Lagom långa kapitel så att mina barn vill läsa lite själva.

 3. En julberättelse med 24 kapitel.
  Gullis lästips (Rönninge), 20 november 2020

  Julräddarna är mysig julberättelse där vi får ta del av julförberedelserna på ett kreativt och nytt sätt allt för att rädda julen!

  "Det ser inte ut att bli någon jul på barnhemmet när den snälla föreståndarinnan Anna blir sjukskriven i utmattningsdepression, för när den sura och arga vikarien Berta kommer så meddelar hon att det inte kommer bli något julfirande i år då det är så stressigt och alldeles för mycket att göra.

  Barnhemmets äldre barn Saga, Milo och Wilma bestämmer... Läs hela recensionen

 4. Julig och charmig
  @bettan_bokprataren (Örebro), 15 november 2020

  En kapitelbok som är tänkt att läsas som en adventskalender. Boken riktar sig till 9-12 dock skulle jag kanske säga 6 - 9 dels med tanke på innehållet som känns lite väl barnsligt för en 12 åring men även för att kapitlens längd känns mer anpassade för den åldern.

  Jag funderar också varför berättelsen utspelar sig på ett barnhem vilket känns rätt främmande för barn i Sverige där barnhem inte är så vanligt förekommande om de ens existerar idag.

  Jag tycker om innehållet i berä... Läs hela recensionen

 5. Feelgood-känsla med julstämning för sjuåringen

  På ett barnhem blir den snälla föreståndarinnan sjukskriven i utmattningssyndrom. När vikarierande Berta kommer så deklarerar hon att julfirandet ställs in. De äldre barnen Saga, Milo och Wilma bestämmer sig för att försöka rädda julen och fixa ett julfirande utan att Berta märker det.
  Ska vännerna lyckas? Ska de bli barnhemmets julräddare? Och är verkligen Berta så elak som man först tror?

  Jag har högläst boken för min I (7 år) och hon uppskattade läsningen väldigt mycket. Und... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Camilla Dahlson