Andra världskriget i Sverige  : främmande makter på besök (pocket)
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2020-06-10
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Norman, Mikael (form)
Dimensioner
180 x 110 x 12 mm
Vikt
114 g
SAB
Kc.54
ISBN
9789178617258
Andra världskriget i Sverige  : främmande makter på besök (pocket)

Andra världskriget i Sverige : främmande makter på besök

Pocket Svenska, 2020-06-10
59
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En tidigare okänd allierad fjällbas, Nazitysklands sista propagandakampanj i landet, Stalins glömda bombningar och Hitlers superubåt är bara några av de dramatiska ämnen som i text och bild skildras i Andra världskriget i Sverige. Tyska stridsvagnstransporter har det talats om, men här framläggs konkreta bevis. Dessutom skildras de svensktillverkade vapnens roll, som användes i strid av både tyskar och allierade, i Europa och på mer avlägsna slagfält. Boken fungerar som en guide till platser över hela landet där spår av kriget finns att se.

LARS GYLLENHAAL är författare till en rad böcker, senast Svenskar i strid mot Hitler (2018) och Elitförband i Norden (andra utgåvan 2019). Han är också ledamot i Svenska militärhistoriska kommissionen.

"[Det är] ett nöje att läsa Lars Gyllenhaals senaste bok Andra världskriget i Sverige [...] illustrationerna är många och ofta unika [...] Gyllenhaal är en författare med stövlarna på sig, alltid beredd att ge sig ut för att kontrollera fakta eller för att samla in nya. Nu senast när han tillsammans med några dykarvänner lokaliserade vraket efter tyskt bombplan på botten av en sjö i Norrbotten. Det är så han jobbar. Jag lyfter på hatten."
Clas Svahn, Dagens Nyheter

"Det är bilderna som gör boken, både gamla, och mer nutida, varav Gyllenhaal tagit de flesta. Och förutom foton så finns kartor för att illustrera texten och till exempel geografiskt ange platsen för det och det fyndet eller den eller den händelsen. Och i försättsbladet står: 'Boken fungerar som en guide till platser över hela landet där spår av kriget finns att se.' Så sant som det är sagt."
Ingemar Nilsson, Norrländska Socialdemokraten
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Andra världskriget i Sverige  : främmande makter på besök
  2. +
  3. 200 svenska sevärdheter från andra världskriget

De som köpt den här boken har ofta också köpt 200 svenska sevärdheter från andra världskriget av Lars Gyllenhaal (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Andra världskriget i Sverige : främmande...