5-minuters deckare. S. A. Duse: Bara en hund. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1927 (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
5-minuters deckare
Utgivningsdatum
2019-06-25
Förlag
Bokförlaget Klassiska deckare
ISBN
9789178630981

5-minuters deckare. S. A. Duse: Bara en hund. Detektivhistoria. Återutgivning av text från 1927 E-bok

E-bok,  Svenska, 2019-06-25
19
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Kontoristen Dompson står besviken framför chefens kassaskåp. Han har precis misslyckats att länsa det eftersom kombinationen ändrats.
Plötsligt tänds ljuset och direktören Linzer kommer in i rummet.

Det här är en av de många korta deckare som publicerades i svenska dagstidningar i början av 1900-talet. Novellen ingår i vår serie "5-minuters deckare" som är korta och snabblästa.

Den här texten skrevs av deckarförfattaren Samuel August Duse (1873-1933). Han startade den första svenska deckarvågen med sina berättelser om privatdetektiven Leo Carring och dennes äventyr i Stockholm.

Författaren började karriären som yrkesofficer vid artilleriet och skrev sina första böcker om sin äventyrliga expedition till Antarktis år 1901. Hans böcker om Leo Carring gavs ut i mängder av upplagor och översattes till ett dussintal olika språk. Under signaturen "S. A. Duse" skrev han också 100-tals deckare och noveller till de svenska dagstidningarna.

Den här texten publicerades ursprungligen i "Vy och revy Göteborgs morgonposts veckobilaga" i november år 1927 med titeln "Bara en hund. Detektivhistoria".

I den här e-boken publicerar vi originalets text ordagrant och helt utan ändringar; alla namn, uttryck och till och med felstavningar har behållits.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »