5-minuters deckare. Leo Carring: Hans plånbok. Detektivhistoria ur verkligheten. Återutgivning av text från 1923 (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
5-minuters deckare
Utgivningsdatum
2019-10-31
Förlag
Bokförlaget Klassiska deckare
ISBN
9789178635078

5-minuters deckare. Leo Carring: Hans plånbok. Detektivhistoria ur verkligheten. Återutgivning av text från 1923 E-bok

E-bok,  Svenska, 2019-10-31
19
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Direktören Ellenby anlitar detektiven Leo Carring när han blir av med sin plånbok på väg hem från banken.
Efter bara några minuter upptäcker privatdetektiven att en av Stockholms mest ökända procentare kan vara inblandad i förlusten av plånbokens mer än 10 000 kronor i kontanter.

Det här är en av de många korta novellerna om den svenske privatdetektiven Leo Carring som publicerades i svenska dagstidningar. Novellen ingår i vår serie "5-minuters deckare" som är korta och snabblästa.

Berättelserna om Carring startade den första svenska deckarvågen och han kallas ofta för "Sveriges Sherlock Holmes".
De flesta äventyr med detektiven Leo Carring utspelar sig i Stockholm, förutom spännande skildringar av dåtidens brottslighet i huvudstaden så får man också också en inblick i den tidens nöjes- och vardagsliv.

Författare till texten är Samuel August Duse (1873-1933). Han började karriären som yrkesofficer vid artilleriet och skrev sina första böcker om sin äventyrliga expedition till Antarktis år 1901. Hans största succé kom med böckerna om Leo Carring, som gavs ut i mängder av upplagor och som också översattes till ett dussintal olika språk.

Den här texten publicerades ursprungligen i maj år 1923 i tidningen "Göteborgs Morgonpost. Vy- och revy-bilagan" med titeln "Hans plånbok. Detektivhistoria ur verkligheten".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »