5-minuters deckare. S. A. Duse: Namnteckningen. Berättelse. Återutgivning av text från 1925 (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-05-07
Förlag
Bokförlaget Klassiska deckare
ISBN
9789178635269
5-minuters deckare. S. A. Duse: Namnteckningen. Berättelse. Återutgivning av text från 1925 (e-bok)

5-minuters deckare. S. A. Duse: Namnteckningen. Berättelse. Återutgivning av text från 1925 E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-05-07
22
Läs i Bokus Reader för iOS och Android.
När unge Georg Tune besöker procentaren för att lösa in en växel så får han problem eftersom denne misstänker att namnteckningen är förfalskad.

Nu måste Georg välja mellan att betala procentaren ett jättelikt utpressningsbelopp - eller riskera att bli arvslös genom att erkänna för onkeln att han förfalskat dennes namn.

Det här är en av de många korta deckare som publicerades i svenska dagstidningar i början av 1900-talet. Novellen ingår i vår serie "5-minuters deckare" som är korta och snabblästa.

Den här texten skrevs av deckarförfattaren Samuel August Duse (1873-1933). Han startade den första svenska deckarvågen med sina berättelser om privatdetektiven Leo Carring och dennes äventyr i Stockholm.
Författaren började karriären som yrkesofficer vid artilleriet och skrev sina första böcker om sin äventyrliga expedition till Antarktis år 1901. Hans böcker om Leo Carring gavs ut i mängder av upplagor och översattes till ett dussintal olika språk. Under signaturen "S. A. Duse" skrev han också 100-tals deckare och noveller till de svenska dagstidningarna.

Den här texten publicerades ursprungligen i januari år 1925 i tidningen "Provinstidningen Dalsland" med titeln "Namnteckningen. Berättelse".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »