Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2019-05-02
Förlag
Visto Förlag
Dimensioner
208 x 140 x 10 mm
Vikt
279 g
SAB
Hc
ISBN
9789178850327
Inte någons mamma (häftad)

Inte någons mamma

(6 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad Svenska, 2019-05-02
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Frida och hennes man köper drömhuset på landet och flyttar ut från stan. De packar upp och slår sig till ro. Samtidigt är inget som det borde vara. Deras tillvaro är kantad av läkarbesök, hormonbehandlingar och barnlängtan. Och deras äktenskap är svajigt.

När Frida hittar en kaffeburk med några gamla brev i under inflyttningen, blir hon uppslukad av dess innehåll och stämning. Hon blir mer och mer nyfiken och börjar göra efterforskningar. Vem är kvinnan som en gång i tiden bott i samma hus som Frida? Och varför verkar de nästan hundra år gamla breven påverka henne?

Inte någons mamma är en roman om barnlängtan på olika sätt, där kärleksrelationen och den ofrivilliga barnlöshetens sociala konsekvenser lyfts fram. Den är också berättelsen om längtan efter att kunna få välja sitt eget liv och om hur stor betydelse föräldraskapets vara eller icke vara kan ha.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Inte någons mamma
 2. +
 3. Längtansresan : en berättelse om ofrivillig barnlöshet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Längtansresan : en berättelse om ofrivillig bar... av Emelie Ljungberg (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Inte någons mamma. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Finstämt om när livet inte blir som man tänkt sig
  Emelie Ljungberg, 6 augusti 2019

  En finstämd berättelse om två kvinnor från olika tidsepoker. I nutid får vi följa Frida som längtar efter barn och går igenom IVF-försök och missfall. I dåtid får vi lära känna Britta som får ett utomäktenskapligt barn hon inte är redo för. De två livsödena flätas samman genom torpet dit Frida och hennes man flyttar och där Britta har levt sitt liv. De två kvinnornas livsöden skildras skickligt med fokus på hur relationerna till familjen påverkas när livet inte blir som man vill. Hopplösheten... Läs hela recensionen

 2. Inte någons mamma
  Nina Hansson , 29 juni 2019

  "Inte någons mamma" är skriven av Jessica Hindsfors och utgiven av Visto förlag. Boken är författarens debutroman. Inte någons mamma är en bok som handlar om ofrivillig barnlöshet. Ett viktigt ämne då många kvinnor drabbas. Hur man kan må när alla vänner och familj runt omkring sig får barn. Har barndop och allt annat runt omkring. Hur stark barn längtan man känner. Sorg när man inte blir gravid, eller när man får missfall. Hur ensam man kan känna sig. Den handlar också hur det kan kännas när... Läs hela recensionen

 3. Spännande & gripande
  Jenny, 11 juni 2019

  Älskar att man får hoppa mellan historierna, dåtid & nutid och hur deras liv vävs samman. Öppet skrivet om längtan efter att få barn.

 4. Levande och välskriven

  Här skildras två kvinnor från olika tidsepoker varmt och naket om hur det är att längta efter barn. Jessica Hindsfors skriver levande och initierat.

 5. Kunde inte sluta läsa
  Jessica Dal Pozzo, 9 maj 2019

  En fantastiskt välskriven bok som jag inte ville skulle ta slut.
  Ser fram emot att få läsa fler böcker skrivna av Jessica 🌟🌟

 6. Full pott för debutförfattaren!
  Anna, 6 maj 2019

  En otroligt välskriven bok om två livsöden som så målande vackert vävs samman. En bok om känslor i hela spektrat som i alla fall hos mig väckte både mina känslor och tankar till liv.
  Det enda negativa är nog att jag ville få veta mer om personerna, ville inte den skulle ta slut.
  Hoppas på fler böcker från Jessica Hindsfors

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Inte någons mamma