Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
114
Utgivningsdatum
2019-10-24
Förlag
Visto Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Illustratör/Fotograf
Titti Winbladh
Dimensioner
210 x 140 x 8 mm
Vikt
229 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789178851072
Gubbjävlar : om du rotar lite i dom så hittar du en människa (häftad)

Gubbjävlar : om du rotar lite i dom så hittar du en människa

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2019-10-24
150
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Om du rotar lite i dom så hittar du en människa.

Redan när du passerat fyrtio hamnar du i riskzonen för att bli kallad gubbjävel. Risken ökar exponentiellt ju äldre du blir. När du börjar röra dig gubbigt stelt och fårorna i ansiktet påminner om ett floddelta är du direktkvalificerad.

Humoristiskt och med allvar i botten gör författaren ett nedslag i gubbars tankar om livet, kärleken och döden och deras trevande och ofta valhänta försök till närhet. De som växte upp i en tid då pojkar inte fick gråta. Varje kapitel är träffsäkert illustrerat av konstnären Titti Winbladh.

Reijo hade ett uttryck för det som sker med oss därinne i värmen. Han kallade det sanningsbastu. När vi satt där i vår nakenhet, svettiga och möra i kroppen, så löste värmen upp knutar i våra själsliv, sa han, och att vi borde få in i våra arma skallar att basta var en livsstil, ett sätt att överleva. Sanningsbastu krävde absolut ärlighet. Kroppen var blottad, själen följde efter. Så sa han och jag trodde honom.

Leif Bornvik debuterade 2017 med den självbiografiska romanen Kvarlämnat på perrongen . En spännande, stundtals mörk, men ändå humoristisk livshistoria.

Titti Winbladh, konstnär och bildpedagog Titti studerade vid Konstfack åren 1960-1964. Hennes verk är presenterade på separatutställningar och på Liljevalchs vårsalong.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gubbjävlar : om du rotar lite i dom så hittar du en människa
 2. +
 3. En evighet från dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt En evighet från dig av Jenny Colgan (pocket).

Köp båda 2 för 225 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Gubbjävlar : om du rotar lite i dom så hittar du en människa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Charmig, lättläst bok

  En mycket charmig och lättläst bok som också får mig att känna lite sorg.
  Boken läses ut mycket snabbt och varje kapitel känns som att det handlar om en ny "gubbe".

 2. Underbar bok om gubbar

  Redan när du passerat fyrtio hamnar du i riskzonen att bli kallad gubbjävel. Risken ökar desto äldre du blir och när du börjar röra dig gubbigt, stelt och och fårorna i ansiktet påminner om ett floddelta då är direktkvalicerad.

  Jag tycker att den här boken är underbar och har en träffsäkerhet med hög igenkänningsfaktor. Boken är lättläst och går snabbt att läsa. Jag uppskattar att varje kapitel handlar om en "ny gubbe". Boken får mig att känna både vemod, sorg, glädje och humor. Jag... Läs hela recensionen

 3. Angående "Gubbjävlar"
  Bosse Loverfelt, 16 december 2019

  Innehållet : Omöjligt att lägga ifrån mig boken. Sträckläste hela till slutet. Massor av igenkänningstecken. En hel del spännande och "crazy" infall. Med visst vemod vände jag det SISTA bladet.

  Skriv- och berättarteknikerna : Lätt att läsa och smälta. Snabbt tempo.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Leif Bornvik

 • Kvarlämnat på perrongen : berättelsen om en klassresa

  Leif Bornvik

  En berörande, fängslande men också humoristisk berättelse om en liten killes resa till yngling och så småningom till att bli vuxen. Om en moderlös, sökande tonåring som växte upp i en udda och ofta kaotisk familjemiljö. Han visste varför han hade ...

 • Gubbjävlar

  Leif Bornvik

  Om du rotar lite i dom så hittar du en människa. Redan när du passerat fyrtio hamnar du i riskzonen för att bli kallad gubbjävel. Risken ökar exponentiellt ju äldre du blir. När du börjar röra dig gubbigt stelt och fårorna i ansiktet påminner om e...