Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Mokadji (del 1)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2019-12-09
Förlag
Visto Förlag
Illustratör/Fotograf
Torbjörn Källström
Dimensioner
210 x 142 x 19 mm
Vikt
441 g
SAB
uHc
ISBN
9789178851348
Den gyllene stenens kraft (häftad)

Den gyllene stenens kraft

(11 röster)  |  Läs 11 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-12-09
209
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den gyllene stenens kraft Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Sirius och Erik är på väg till Egypten på en efterlängtad resa. Plötsligt störtar flyget mitt ute i öknen och de verkar vara de enda som överlevt. De hittas medvetslösa i vrakmassorna av en mystisk man med oförklarliga krafter. Han för dem med sig till en underlig plats där de vaknar upp fyllda med frågor. De får veta att de hamnat i ökenriket i landet Mokadji, det enda riket som ännu inte drabbats av den onda härskarens mörker. Men vem är mannen med de mystiska krafterna? Hur länge kommer de klara sig undan härskarens mörker? Kommer de någonsin komma hem igen? Och vad döljer sig egentligen bortom ökenrikets gränser?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den gyllene stenens kraft
 2. +
 3. Musse & Helium. Uppdrag på djupt vatten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musse & Helium. Uppdrag på djupt vatten av Camilla Brinck (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Den gyllene stenens kraft. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välbyggd fantasyvärld
  Marias bokhylla, 4 maj 2022

  Erik och Sirius är med om en flygplansolycka över öknen och är de två enda som överlever. En resande person hittar dem och räddar dem från en säker död. Bara det att de inte är kvar i vår värld, utan hamnar i Mokadji. Ett land i kris, där den elaka lord Mokadji vill ta över mer och mer och försöker förgöra allt sitt motstånd. Ett land med mängder av magi, spännande varelser och folkslag som kan göra helt andra saker än Sirius och Erik. Eller? Hur ska två små omagiska människor kunna hjälpa ti... Läs hela recensionen

 2. Spännande
  Bokdjungeln , 11 april 2021

  Trots att barnen är yngre än målgruppen så testade vi att läsa denna. Jag läste för tjejerna innan läggdags och började första kvällen med kapitel 1. Båda två tyckte absolut att jag gott kunde läsa mer även fast klockan passerat sovdags. De kom därmed dagen efter och frågade om vi skulle fortsätta. De fick då välja mellan att se på film eller läsa bok och de valde boken. Medan jag läste var båda två helt tysta och tyckte det var väldigt spännande. Det var dock lite rörigt med alla namn på kar... Läs hela recensionen

 3. Fina illustrationer och spännande äventyr
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 1 februari 2021

  En äventyrlig bok med känsla av sagoberättande. Jag gillar hur Mattias Olsson använder ett eget språk och beskriver saker på nya sätt; han beskriver inte på samma gamla vanliga sätt. Kapitlen är relativt långa, vilket ibland gör berättelsen något långsammare samtidigt som varje kapitel nästan blir som en egen saga. Största delen av boken berättas kring Sirius och Erik, men några historier berättas parallellt. Det tycker jag om för spänningen byggs då upp allt mer och min nyfikenhet väcks. Ju ... Läs hela recensionen

 4. Wow, vilken bok!
  @annas_bokhylla, 28 december 2020

  Sirius och hans vän Erik är på väg till Egypten för att göra en resa de båda längtat efter. Men flygplanet kraschlandar i öknen och Sirius och Erik hittas medvetslösa av en underlig man med oanade förmågor. De blir väl omhändertagna i Kung Adnars palats i landet Mokadji.

  På något märkligt vis har de båda vännerna hamnat i en helt annan dimension. Sirius och Erik blir väl omhändertagna av invånarna och de får möta många nya varelser och ting. De ger sig av på en upptäcksfärd, men någ... Läs hela recensionen

 5. Mycket spännande fantasy
  Linda, 21 juni 2020

  Jag har läst Mokadji - Den gyllene stenens kraft av Mattias Olsson. Detta är första delen i en fantasyserie som passar såväl ung som gammal, fantasy av det klassiska slaget ska tilläggas.
  Sirius och Erik är med om en flygolycka på väg till Egypten, men istället för att vakna upp i Egypten så är det i det magiska landet Mokadjis heta öken de befinner sig när de väl slår upp ögonen. De tas emot med stor gästfrihet och får upptäcka en fantastisk del av landet. Men allt är inte frid och fröj... Läs hela recensionen

 6. Fortsättningen kan inte komma snart nog!
  Simon, 28 maj 2020

  En spännande historia om två pojkar som blir trollbundna av ett främmande land. Man blir själv fångad av denna fantastiska värld, med dess fascinerande kulturer, det välintegrerade magisystemet och de unika varelserna. Fortsättningen kan inte komma snart nog!

 7. Spännande fantasy
  Marta, 25 maj 2020

  En välskriven fantasy bok. En fantastisk debut av Mattias.
  Boken handlar om Sirius och Eriks spännande äventyr. Beskrivningarna är så bra att jag kunde "se" boken som en film. Jag kunde inte sluta läsa. Bra skrivet. Ser fram emot nästa bok.

 8. Wow, vilken debutbok
  Stinas_boksida, 19 maj 2020

  Kompisarna Sirius och Erik är på väg till Egypten för en härlig semester, när deras plan störtar mitt ute i öknen. De visar sig att det bara är de två som överlevt.

  En mystisk man hittar dem medvetslösa, och tar dem med sig till en underlig plats. När de vaknar har de ingen aning om var de är, men ser konstiga människor med mystiska krafter.

  De får snart veta att de är i fantasylandet Mokadji, ett rike långt borta. Här försöker onda krafter ta över makten.

  Snart är ... Läs hela recensionen

 9. Spännande fantasy
  @bettan_bokprataren (Örebro), 8 februari 2020

  En mycket spännande och välskriven fantasy. En lysande debut av Mattias.
  Trots att det inte riktigt är min cup of tea så gillade jag den. Ett språk som passar både till genren och till den grupp som boken vänder sig till. Beskrivningarna är härliga av både natur och de individer som historien handlar om. De blir verklig i mitt huvud.
  Ett extra plus till kartan som gör att jag kan hänga med på ett bra sätt och till de fina illustrationerna som Torbjörn Källström gjort.

 10. Spännande fantasyroman
  Bokmal , 28 december 2019

  Denna bok är mycket välskriven och spännande. Svårt att lägga ifrån sig boken. Man vill veta vad som händer, hur ska det gå för Sirius och Erik? Längtar redan efter nästa bok

 11. En fantastisk historia
  Fokus, 13 december 2019

  Vilken fantastisk historia och vilket fantastiskt språk som tar med en till ett rike långt borta. Man får en sån närvarokänsla i den beskrivna naturen och alla händelser.

  Vilken författare och vilken illustratör! Hatten av!

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Mattias Olsson