Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
109
Utgivningsdatum
2020-06-15
Förlag
Visto Förlag
Dimensioner
180 x 110 x 6 mm
Vikt
106 g
SAB
Lz Kjellqvist, Ann
ISBN
9789178852123

Där vitsipporna blommar

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-06-15
123
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  99
Visa alla 1 format & utgåvor
I maj 2017 dör min mamma i cancer. Hon går bort efter ett långdraget och smärtsamt sjukdomsförlopp. Kvar är vi som älskade henne. Hennes barn och hennes man min pappa.

Han ska precis försöka börja bygga upp sitt liv igen och vänja sig vid en tillvaro utan sin livskamrat, när han drabbas av den mest fruktansvärda, skrämmande sjukdom som finns. Inom loppet av mindre än ett och ett halvt år förlorar jag bägge mina föräldrar. Alltför tidigt, alldeles efter varandra och på ett skoningslöst sätt.

Som många andra läste jag Ro utan åror när den kom ut, Ulla-Carin Lindquists bok om hennes kamp mot ALS. Jag såg även hennes dokumentär, Min kamp mot tiden. Jag lät min son hälla en hink med isvatten över mitt huvud, filmade och lade ut på Facebook när Icebucket Challenge kom. Jag satte in bidrag till forskningen. Jag tänkte då att ALS måste vara den allra värsta sjukdom som finns. Djävulens sjukdom. Den kallas så, och aldrig har ett namn varit mer rättvisande. Det är en sjukdom som äter upp den drabbade inifrån, stänger av kroppsfunktion efter kroppsfunktion, burar in kroppen i ett fängelse alltmedan hjärnan förblir lika glasklar och skarp som tidigare. Aldrig någonsin hade jag kunnat föreställa mig att den skulle drabba min pappa.

Det här är min berättelse om hur jag förlorade mina föräldrar. Det är en berättelse om sorg, saknad och förtvivlan. Men också om kärlek, livsglädje och tacksamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Där vitsipporna blommar
 2. +
 3. En dag i sänder : när sorgen slår följe med livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En dag i sänder : när sorgen slår följe med livet av Peter Fowelin (häftad).

Köp båda 2 för 273 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Där vitsipporna blommar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gripande och personlig
  veronicas_bok_bak_liv, 28 augusti 2020

  Boken är skriven från Anns perspektiv. Ann är mitt i livet och år 2017 dör hennes mamma i cancer efter ett långdraget och smärtsamt förlopp. Kvar är hennes barn, barnbarn och hennes man - Anns pappa. Han ska precis försöka börja bygga upp sitt liv igen då han själv drabbas av den fruktansvärda sjukdomen ALS.

  Boken är liten i formatet och tunn och består bara av 108 sidor men ack så mycket det ryms i denna "lilla" bok. Att läsa Anns berättelse om hur hon förlorar båda sina föräldrar ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner