Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
297
Utgivningsdatum
2020-06-25
Förlag
Visto Förlag
Medarbetare
Lundquist, Alexandra (form)
Dimensioner
210 x 140 x 16 mm
Vikt
376 g
SAB
Hc
ISBN
9789178852253
Vapenlös (häftad)

Vapenlös

(15 röster)  |  Läs 10 recensioner
Häftad, Svenska, 2020-06-25
169

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När Marion börjar nysta i barndomsvännens försvinnande sätts ett händelseförlopp i rullning som hon aldrig kunnat föreställa sig. Den förr så lågmälda vardagen förvandlas till en jakt efter sanning, närhet och svar. I takt med att fler bitar läggs till pusslet kommer hon närmare gåtans lösning, och närmare den kärlek hon aldrig kunnat släppa.

En roman om att finna sitt sammanhang och om att väcka glöden i den själ som göms i en begränsad kropp.

Cecilia Ekhem har en enastående förmåga att trovärdigt skildra människor som blir som nära vänner och berör mig på djupet. Återigen en känslosam roman som har både bredd och djup.
Agneta Norrgård, boktipsare i Sveriges Radio och SVT

Jag blev drabbad av den närmast kroppsliga insikten hur det kan vara att leva som kroniskt sjuk, men också av hur mycket mening stark vänskap och kärlek ger livet.
Birgitta Ingebrand, bibliotekarie
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vapenlös
 2. +
 3. Varje minut

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varje minut av Emelie N (häftad).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Vapenlös. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och inkännande
  Marias bokhylla, 17 maj 2023

  3,5/5

  Marion är kroniskt sjuk. Feber, utmattning, svettningar och trötthet river i hennes kropp och har fått henne att i stort sett isolera sig själv. Ingen ska behöva leva ett mindre värt liv, bara för att vara runt henne. Men så börjar hon att nysta i sin bästa vän Mariannes försvinnande. Ett försvinnande från många år tidigare, när vännen bara lämnade en lapp och stack dagen innan studenten. Efter att ha fått tag på Mariannes mormor Gerd, får Marion veta att det inte är så enkelt ... Läs hela recensionen

 2. Underbar bok
  Camilla, 3 juli 2022

  Vapenlös är en helt fantastisk berättelse blandad med spänning, sorg, kärlek och ängslan osv. Jag ville inte lägga ifrån mig boken samtidigt som jag inte ville att den skulle ta slut. Rekommenderar den varmt.

 3. En på alla sätt fantastisk bok
  Malin B, 1 oktober 2020

  En bok som ger förståelse för hur det är att leva med sjukdomen ME. Huvudpersonen Marion gestaltas med en sådan värme och jag kommer alla karaktärer i boken så nära att de känns som mina vänner. Målande karaktärsbeskrivningar skapar en mjuk Och mycket stämningsfull läsupplevelse. En bok jag önskar att jag ännu inte hade läst så att jag hade läsupplevelsen att se fram emot.

 4. Känslorik och varm berättelse.
  Anonym, 10 september 2020

  I Vapenlös lär vi känna Marion, en kvinna med begränsad fysisk värld men desto större universum själsligt och via kontaktnätet. Det är en bok som tar upp många aspekter av livet som sjuk, med förlorad identitet och begränsningar, utan att för den skull förminska eller förmedla en offerroll. Tvärtom är Marion oerhört driven mitt i all sin begränsning. Boken berör också vänskap, medmänsklighet och konsten att både ge och ta emot hjälp från andra.
  Språket är lätt att ta till sig, och flyter ... Läs hela recensionen

 5. Varm och mänsklig roman
  Emelie Ljungberg (Ljungskile), 4 september 2020

  Vapenlös av Cecilia Ekhem är en varm och mänsklig roman med vänskapen mellan två kvinnor i centrum. Det är Cecilias tredje roman och jag har även läst de två tidigare: "Väntrum" som handlar om ofrivillig barnlöshet och "Snart dansar du åter" om hur snabbt livet kan förändras när en nära anhörig dör och en annan blir svårt skadad. I centrum för Cecilias nya roman Vapenlös står Marion som, liksom Cecilia själv, lever med ME.

  Boken handlar om tre kvinnor som på olika sätt är frihetsber... Läs hela recensionen

 6. Vapenlös - läsvärd och spännande!
  -, 14 augusti 2020

  En fantastiskt läsvärd och spännande bok där vi får följa Marion, som till slut inser att hon måste ta reda på vad som hände hennes allra bästa vän, vännen som försvann spårlöst dagen innan de skulle ta studenten.
  Boken berättas från två tider, nutid och tiden runt försvinnandet, och dessutom får vi emellanåt läsa dagboksanteckningar, skrivna av vem...?
  Marions liv präglas också av den starkt begränsande sjukdomen ME, och som läsare drabbas jag av beskrivningarna av sjukdomens verkni... Läs hela recensionen

 7. Härlig läsupplevelse
  Anonym , 12 augusti 2020

  En bok som innehåller många delar av livet. Vänskap, kärlek, vardag och fest, sjukdom och sorg, men också spänning och man vill inte lägga ifrån sig boken.

 8. Hjärta övervinner smärta
  Sandra, 7 juli 2020

  Ramberättelsen är spännande och engagerande men lika mycket värde ligger i skildringen av glädjeämnen och mödor hos människor som begränsas på olika sätt men som tillsammans blir starka. Framförallt målas en bild av varma, solidariska människor jag vill lära känna mer! Jag hoppas på en fortsättning så vi får se fler perspektiv och vad som händer sedan.

 9. Feelgood men med svärta och djup
  Pernilla Johansson, 5 juli 2020

  En unik roman med en huvudperson som lider av den svårt begränsande sjukdomen ME. Handlingen utspelar sig mest 2006/2007 med tillbakablickar på 1990-talet och en kort episod 1945. Vi får följa huvudpersonen Marion i hennes liv och vardag, samtidigt som en helt annan vardag beskrivs av någon som skriver i en dagbok.
  Berättelsen drivs framåt i utvecklingen av olika vänskaps- och kärleksrelationer, som växer och tar sig fram över generationsgränser, geografiska avstånd, språkbarriärer och a... Läs hela recensionen

 10. Spännande och vacker vardagsskildring
  Maria , 1 juli 2020

  Att få följa Marions spännande resa, som sker i ett enda rum - eftersom hon inte kan ta sig längre än så - men samtidigt både ner genom tiden och ut i världen, buren av ett skönt språk, är en ytterst angenäm upplevelse!

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Cecilia Ekhem