Är du riktigt klok? Pensionärens kloka livsfrågor (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (3.7 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-06-08
Förlag
Visto förlag
ISBN
9789178852420
Är du riktigt klok? Pensionärens kloka livsfrågor (e-bok)

Är du riktigt klok? Pensionärens kloka livsfrågor (e-bok)

E-bok (PDF), Svenska, 2020-06-08
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Alla som gör en resa har något att berätta. Det är ofta något som berör glädje, roligheter, tråkigheter, längtan, förväntan, hopp och tillkortakommanden. Författaren bjuder in till en resa där han tränger in i och analyserar existentiella frågor hävdande att vi genomlever fem åldrar, fem olika liv.

Vad är det som är mänskligt i oss som vi kanske döljer i vårt innersta rum till vilket endast vi har nyckeln? För att kunna behandla frågan öppnar författaren jämförande perspektiv mot olika kulturer, religioner och livssyner där horisonten flyttar sig hela tiden. Medresenärer är bland annat Gandhi, Buddha, Paulus, Konfucius och Muhammed liksom svenska ideologibärare och Tänkologer som alla söker klokheten. Även den hemlöse, sökaren, de glömda och gömda tar plats i kupén.

Pensionärerna har tolkningsföreträde i förstaklassvagnen med ett helt livs erfarenhet och kunskap som sällan hörs i mediebruset, en tyst kunskap med mycken klokhet och visdom som hos läsaren väcker nya livsfrågor och nya svar.

Med hjälp av kloka diskussionsfrågor om minnen, känslor, övertygelser och tvivel kan samtal ta fart ty alla vet något om djupet i sin person och alla resor börjar med ett första steg!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Törnvall