Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2020-09-14
Förlag
Visto Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Dimensioner
209 x 141 x 21 mm
Vikt
477 g
SAB
uHc
ISBN
9789178852819
Mörkt paradis : bara den starkaste överlever (häftad)

Mörkt paradis : bara den starkaste överlever

(10 röster)  |  Läs 8 recensioner
Häftad Svenska, 2020-09-14
189
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Inlåst. Dehumaniserad. Dödsdömd.

I en mörk version av en nära framtid har människans värld gått under. En ny okänd art har tagit över Europa och återstoden av mänskligheten hålls fångad på olika gårdar.

På gården som kallas för Uppfödningen växer M24 upp under brutala och hemska förhållanden. Hon vet inte vem hon är eller var hon kommer ifrån men flyktiga minnen påminner henne om att hon en gång levt i frihet. Tillsammans med sina vänner gör hon allt i sin makt för att överleva. Blir man bortförd från gården är det mot en säker död.

När tiden börjar rinna ut måste hon välja: att acceptera sitt öde eller att försöka ta sig ut. Hur långt är hon beredd att gå för sin och andras frihet? Och vad finns egentligen kvar av mänskligheten utanför fiendens gårdar?

Läsaren möter en vacker men brutal värld, full av äventyr och skrämmande mörker. Men där uppstår även kärlek och vänskap. Endast en sak är säker i detta mörka paradis överlever bara den starkaste.

 

Jag älskar det! En blandning mellan Hunger Games och Apornas planet. Det är mörkt, dystopiskt och fyllt av spänning, och får en att tänka till om mänskligheten.
LOVISA WISTRAND, FÖRFATTARE TILL ALVBLODSTRILOGIN

Det här är en otrolig spännande bok där läsaren får följa med på en fartfylld resa redan från första sidan. Hernius har lyckats skapa en mörk värld som både lockar och skrämmer.
ELZAS BOKHYLLA

Tänk att få vara medresenär i en dystopi så svindlande som denna!
EMMA VÅGERÖ, @LOVEOFBOOOKS
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mörkt paradis : bara den starkaste överlever
 2. +
 3. Skurkskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skurkskolan av Ijustwanttobecool, Victor Beer, Emil Beer, Joel Adolphson (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Mörkt paradis : bara den starkaste överlever. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bästa boken!!!
  Li Nolin, 15 juli 2021

  Herregud vilken bok och vilket berättelse Maria har skapat. Jag älskar allt i denna boken. Berättelsen, karaktärerna, platserna, känslorna allt. Och att detta är en debut har jag svårt att tro. Helt underbar och mörk precis som man vill ha det. Längtar till del 2!

 2. Gränsar till en femma
  Cwnbookstagram , 26 juni 2021

  Hernius har skapat en fascinerande värld som skrämmer mig, men som även gör mig nyfiken. Sedan första sidan var jag fast i berättelsen, i en värld där bara den starkaste överlever. Denna läsupplevelse har verkligen fått mig att tänka efter. Fartfylld, spännande berättelse som fler borde ta del av. Boken gränsar till en femma så boken får egentligen 4,5 av mig.

 3. Stark debut!
  Kristoffer Eriksson, 22 april 2021

  Jag älskar dystopier och har således skyhöga krav. Hernius lyckas inte bara uppfylla dessa, utan hon gör det även extremt svårt för mitt nästkommande läsprojekt att ha en chans att svara upp mot kvalitén som genomsyrar Mörkt paradis. Världsbygget och bakgrunden är fantastisk. Budskapet är viktigt och tydligt, men verkligen inte övertydligt (ni fattar vad jag menar...). Gestaltningen är stark, både vad gäller miljö och känslor. Karaktärerna fastnar hos en, som om de smyger sig in i hjärtat och... Läs hela recensionen

 4. En stark debut!
  Jennifer, 13 april 2021

  Mörkt paradis är en dystopisk fantasy som utspelar sig i en annorlunda framtid än vad man kan tänka sig. M24 växer upp, utan minne om sitt liv innan, på en gård som kallas Uppfödningen. I den här världen har den värld som vi känner till gått sönder och istället härskar en annan art över världen. Men hon tänker inte stå still medan hon väntar på sin död, och med ett gäng av sina vänner försöker hon göra allt för att fly från stället hon är på. Även om vildmarken kanske också innebär en säker d... Läs hela recensionen

 5. Läs, läs, läs!
  Bokhyllaniskuggan, 7 mars 2021

  ❥ Recension

  Oj, oj, oj vilken välskriven debut! Den för tankarna till A Handmaid's Tale, Det sextonde året och Flickan med gåvorna. Jag är helt såld och vill ha mer!

  Och vilket världsbygge! Fin gestaltning, miljöbeskrivningar och språk. Bra driv i berättelsen som väcker min nyfikenhet och fångar in mig i denna dystopiska skrämmande värld. Jag ville hela tiden läsa ett kapitel till och få veta mer! Omöjlig att lägga ifrån sig och nu känner jag mig helt tom. Helvete vilke... Läs hela recensionen

 6. Underbar spänning!
  Pippi, 28 januari 2021

  Mörkt Pardis är en dystopi som har allt, den är otäck,vacker, och har oerhört målande beskrivningar den fick mig att känna mig som att jag var en biroll rakt igenom hela boken. Fantatiska personligheter och framförallt ett viktigt budskap som får en att börja fundera på frågor om vår miljö och handhavande om djur. Läs den du kommer inte bli besviken, Passar alla åldrar från 13 och uppåt.

 7. Spännande!
  Lina, 3 november 2020

  Spännande och välskriven rakt igenom. Ger perspektiv likväl som underhållning! Så läsvärd bok! Man får sig en tankeställare som läsare och känner mycket för karaktärerna.

 8. Revolutionerande berättelse
  Sofia Mickelsson, 6 oktober 2020

  En fantastisk berättelse som lyfter viktiga och aktuella frågor och får en att ifrågasätta våra värderingar och den värld vi lever i. Värd varje minut som det tar att läsa boken.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Maria Hernius

 • Mörkt paradis

  Maria Hernius

  Inlåst. Dehumaniserad. Dödsdömd. I en mörk version av en nära framtid har människans värld gått under. En ny okänd art har tagit över Europa och återstoden av mänskligheten hålls fångad på olika gårdar. På gården som kallas för Uppfödningen växer ...