Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2021-09-01
Förlag
Visto Förlag
Dimensioner
220 x 148 x 15 mm
Vikt
360 g
SAB
Lz
ISBN
9789178854189
Vilse i verkligheten (inbunden)

Vilse i verkligheten

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-01
185
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  109
Visa alla 1 format & utgåvor
Frank ställer sig tätt intill mig i köket och stirrar med gapande mun på min matlagning. Det märks att han vill hjälpa till fast han inte längre kan. Han vill verkligen jobba. Jag ger honom små uppgifter. Här, skala den här moroten. Frank skrider till verket. Han skalar och skalar. Snart är hela moroten borta.

Jag irriterade mig länge på att han åkte och tankade bilen trots att tanken var nästan full. Eller att han hela tiden körde diskmaskinen utan just någonting i den. Varför gör du så, undrade jag. Men det kom aldrig något vettigt svar. Vi i familjen tittade frågande på varandra. Vad var det som hände egentligen?

Vilse i verkligheten är en sann berättelse om hur demenssjukdom kan utveckla sig och hur sjukdomen påverkar de anhöriga som står bredvid och ser på. Boken ger också författarens reflektioner på hur patienter med sjukdomen bemöts i samhället samt egna lärdomar om vad som kunde gjorts bättre om man bara hade förstått.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vilse i verkligheten
 2. +
 3. Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst av Jan Eliasson (inbunden).

Köp båda 2 för 284 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vilse i verkligheten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas
  Lars, 12 oktober 2021

  Jag sträckläste boken från pärm till pärm och blev väldigt berörd. Den framkallar både tårar och skratt. En öppen och rak beskrivning som ger en tydlig bild av de påfrestningarna anhöriga utsätts för och utmaningarna med bristande stöd från samhället. Rekommenderas varmt.

 2. Gripande
  Sekh, 19 september 2021

  Blev väldigt berörd. Fick en inblick i hur det är när ens livskamrat försvinner in i demensens dimma. Borde läsas inte bara av dem som har en anhörig eller vän/bekant som drabbats. Hade inte förstått att det var så tufft.

 3. En hjälp för andra anhöriga till dementa
  Karin S, 19 september 2021

  Varm, fin och saklig skildring av en livspartner som allt eftersom "kliver in i dimman". Och dessutom - en riktigt välskriven bok!

Visa alla 3 recensioner