Aldrig mer Sankt Petersburg (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-04-27
Förlag
Visto förlag
ISBN
9789178854356
Aldrig mer Sankt Petersburg (e-bok)

Aldrig mer Sankt Petersburg (e-bok)

E-bok (PDF), Svenska, 2021-04-27
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Carl leder familjens emigration från svälten i Finland till Tula gevärens, pepparkakornas och samovarernas stad. Men han anar inte vad de ska mötas av: vargar, byråkrater, tsarens gendarmer och hämnden själv som tagit mänsklig gestalt. I Sankt Petersburg tänker han bygga det goda livet för sig och sin familj. Men då bryter revolutionen ut.

Folkmassan är bred och lång, den fortsätter rakt mot soldaterna. Kaptenen sätter sporrarna i sin häst, skrittar fram emot demonstranterna, drar sin sabel och höjer den i luften så att den blänker till i solen.
- Ska vi gå hem, säger Valja och drar Yrjö i armen. Nu har vi sett allt.
- Är du galen?

Valja växer upp med sina systrar i St Petersburg och sätts i svensk skola. Tillsammans med sin blivande man, Yrjö, upplever hon hur revolutionen tar sin början och Lenin anländer till Sankt Petersburg 1917.

Aldrig mer Sankt Petersburg ger perspektiv på emigrationen österut både för den som läser med historiskt intresse och den som fängslas av familjens öde.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åke Sandahl

  • Nya mål. 3

    Harriet Risérus, Åke Sandahl, Sune Stjärnlöf

    Nya Mål 3 är avsedd för vuxna som läser svenska som andraspråk på grundskolenivå och förutsätter kunskaper motsvarande godkänd kurs D (sfi). Nya Mål 3 är en reviderad version av Mål 3. I läroboken har bl a en del texter bytts ut eller flyttats och...