Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
60
Utgivningsdatum
2021-08-12
Förlag
Visto Förlag
Illustratör/Fotograf
Linda Ågren
Dimensioner
228 x 177 x 10 mm
Vikt
294 g
SAB
Hcf
ISBN
9789178855179
Sjöjungfruns äventyr i Östersjön (inbunden)

Sjöjungfruns äventyr i Östersjön

(9 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-08-12
183
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sjöjungfruns äventyr i Östersjön Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Sjöjungfrun Athiraa är ute och simmar i Östersjön. Hon brukar alltid ta hand om allt levande i havet och är därför ute även idag, när hon plötsligt hör ett hemskt skri i fjärran. En stackars liten tumlare och sälkut behöver hennes hjälp då de är helt intrasslade i spöknät och plast! Tillsammans beger de sig på ett stort äventyr men möter många hinder. Kommer de att kunna hitta hem och rädda havet på samma gång?

I denna bok kan du lära dig om problemen i Östersjön och vad vi kan göra tillsammans för att värna om havet. Följ med sjöjungfrun på detta äventyr för att rädda våra hav!

Boken är skriven och illustrerad av Linda Ågren, Sveriges första professionella sjöjungfru @Mermaid_Athiraa.


Kostnadsfri lärarhandledning finns att ladda ner här: https://www.vistoforlag.se/press/lararhandledning_sjojungfruns_aventyr_i_ostersjon.pdf
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sjöjungfruns äventyr i Östersjön
 2. +
 3. Astrid Lindgrens adventskalender

De som köpt den här boken har ofta också köpt Astrid Lindgrens adventskalender av Astrid Lindgren (månadskalender).

Köp båda 2 för 342 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Sjöjungfruns äventyr i Östersjön. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vacker välskriven vattenbok
  Annika, 17 februari 2022

  Min 7-åring och jag hade härliga diskussioner om sjöjungfrur, hav och klimat när vi fick följa med en riktig, som bor i Östersjön, på hennes morgonsimtur. Det kändes som om sommaren inte var så långt borta, fast det är vinter än, när vi tittade på de vackra bilderna och läste namnen på alla de smådjur vi brukar se i havet och på stranden. Som vuxen uppskattade jag det pedagogiska och min dotter uppskattade att få se havet genom en sjöjungfrus ögon. Underbar bok!

 2. Både magisk och lärorik saga!
  Dykaren, 13 januari 2022

  Sjöjungfruns äventyr i Östersjön är perfekt för både de barn som vill dyka ner i sjöjungfruns magiska värld bland alla underbara havsdjur och för de som är kunskapstörstiga och vill lära sig mer om Östersjön, djuren och miljön. Både magi och kunskap i en underbar mix, samtidigt som den tar upp viktiga och aktuella ämnen för en bättre värld. Vackra illustrationer, engagerande och full av konkreta miljötips för familjen. Passar barn mellan 3-9 år och perfekt att använda i skolan.

 3. Fin, spännande pedagogisk saga
  ninasboktips, 9 januari 2022

  Bokens författarinna, Linda Ågren, är Sveriges första professionella sjöjungfru, Mermaid Athiraa, och hon står även för illustrationerna. Det är en fin saga som riktar sig till åldersgruppen 3-6 år och med ett lätt och sakligt berättande tas problemen med miljöförstöringen i haven upp, så som allt skräp som hamnar i våra sjöar och hav, och de utsläpp som kan bli förödande för havets vatttenliv.

  Sjöjungfru Athiraas jobb denna dag blir att befria tumlaren Otte som sitter fast i ett fis... Läs hela recensionen

 4. Viktig och vacker bok
  Jenny , 6 januari 2022

  Underbara illustrationer och en fin berättelse om vikten av att hjälpas åt och vara rädd om vår jord. En viktig bok på så många sätt.

 5. Viktig och spännande
  Anna, 6 januari 2022

  Mycket viktig bok om miljöproblemen i Östersjön. Miljön och livet i havet förklaras på ett lättförståligt sätt utan att det blir tungt. Illustrationerna är fantastiska och historien medryckande, spännande och samtidigt hoppfull. Rekommenderas!

 6. Lärorik saga
  Boknjutaren (Äppelviken), 5 januari 2022

  Vi får följa med sjöjungfrun Athiraa när hon tar sig an dagens sysslor som att samla plankton och hjälpa fiskar. Men den här dagen avbryts sysslorna när hon måste hjälpa en tumlare som fastnat i ett nät. Tillsammans ger de sig ut på ett äventyr där de stöter på skräp, övergödning och annat som hotar Östersjön. Kan de rädda havet själva eller behöver de hjälp av människor?

  Många sagor har en sensmoral i sig, och den här sagan är väldigt tydlig, vi måste agera nu för att rädda havet. U... Läs hela recensionen

 7. En pedagogisk bok
  Stinas_boksida, 5 januari 2022

  I hundratals år har sjöjunfruar tagit hand om havet.
  Athiraa är en av dem.

  En dag när hon simmar runt i havet hör hon plötsligt ett skri. En liten tumlare och sälkut har fastnat i nät och plast och kommer inte loss.
  Detta är tyvärr en vanlig syn för Athiraa.

  En fin bok med ett viktigt ämne. Vi får veta hur vårt hav mår och vad vi kan göra för att det ska må bättre.
  Forskarna tror att det år 2050 kommer finnas mer plast än fisk i havet om vi fortsätter som vi gör.... Läs hela recensionen

 8. Helt underbart
  Cathie Anderberg, 5 januari 2022

  Perfekt till alla åldrar till och med jag som vuxen gillade att kolla i den! Mycket relevant fakta och bra för en hållbar framtid

 9. Viktig bok om nedskräpning i havet
  Marias bokhylla, 30 oktober 2021

  Fyraåringarna tycker: Fyraåringarna älskar sjöjungfrur, och är väldigt förtjust i den här boken. Även om det är mycket text, lyssnar de andäktigt och frågar emellanåt vem som är vem (och var är mamma och pappa, hon får väl inte simma så långt bort på egen hand?)

  De tycker att både delfinen och sälen är väldigt söta, och att det är mycket dumt att folk skräpar ner. Länge och väl berättar de för sjöjungfrun att de minsann har fått skräpplockarmedaljer på förskolan eftersom de plockat s... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Linda Ågren

 • Sjöjungfrur

  Linda Ågren

  Sjöjungfrun är en mytisk varelse som människor har berättat om och avbildat i flera tusen år. Oftast är det en kvinna med fena, men det finns också sagor om sjöjungfrur i andra former. Boken Mytiska väsen - Sjöjungfrur handlar om sjöjungfrur från ...

 • Mytiska väsen - Sjöjungfrur

  Linda Ågren

  Sjöjungfrun är en mytisk varelse som människor har berättat om och avbildat i flera tusen år. Oftast är det en kvinna med fena, men det finns också sagor om sjöjungfrur i andra former. Boken Mytiska väsen - Sjöjungfrur handlar om berättelser om sj...