Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
315
Utgivningsdatum
2021-10-04
Förlag
Visto Förlag
Dimensioner
211 x 143 x 18 mm
Vikt
408 g
SAB
uHc
ISBN
9789178855285

I eldens onda öga

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-10-04
209
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  109
Visa alla 1 format & utgåvor
Alexander och Belicia hatar varandra redan från första stund. Han ger Sanna, Belicias bästa kompis, böter när hon försöker åka på barnbiljett på tåget där han gör sin samhällstjänst. Det leder till ett bråk mellan dem som kommer att förändra deras liv. När två svartklädda män tränger sig in i Alexanders hus och brutalt skadar hans alkoholiserade pappa, tar Belicias familj hand om honom. Han förstår snart att Belicia bär på en stor hemlighet, något som nästan ingen utanför hennes familj känner till. Men hennes mysterium är inte det enda som är oklart.

Hur är deras familjer egentligen kopplade till varandra? Vem bär på den verkliga ondskan? Vem är den lille killen som har bosatt sig på Centralstationen? Och det viktigaste av allt: Vem är mannen som dyker upp vid flera tillfällen och verkar känna till Belicias fördolda mörker?

I eldens onda öga är en tänkvärd berättelse om att våga erkänna sina egna brister och acceptera varandras olikheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I eldens onda öga
 2. +
 3. Förr eller senare exploderar jag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förr eller senare exploderar jag av John Green (häftad).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av I eldens onda öga. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärd och spännande!
  Sethson Ingmar Larsson, 3 september 2022

  I eldens onda öga är en ungdomsroman av det lite ovanligare slaget. När man börjar läsa blir man först lite förundrad och tveksam över övernaturligt inslag i berättelsen. Men efterhand vid läsningen så stör det inte längre, utan man blir mer och mer fångad av intrigen, som är minst sagt spännande. Ju mer man läser desto mer uppmanar boken till sträckläsning. Andra inslag som gör boken verkligen läsvärd är att den karakteriseras av ett underifrån-perspektiv, där huvudgestalter i boken inte rör... Läs hela recensionen

 2. Bra ungdomsbok
  Eva-L8, 29 augusti 2022

  Välskriven spännande och bra bok. Gillar att det händer någonting redan tidigt i boken så att man lockas att läsa vidare. Väntar på en fortsättning.

 3. Urban fantasy i Stockholm
  iresjo, 10 augusti 2022

  Den här boken tolkar jag som en första del av en längre berättelse om Belicias ännu okända värld - man vill veta mer om den och om henne! I den här delen presenteras karaktärerna på ett trovärdigt sätt och handlingen är spännande. I nästa del vill jag läsa om hur Belicias relationer utvecklas och ännu mer av fantasyinslagen, som ligger och väntar och lockar till vidare läsning...

 4. En eldfängd roman
  Mattan, 10 augusti 2022

  Jag lever mig in i boken och känner med huvudpersoner när ilskan kommer krypande. Hon har en förmåga som jag själv önskar mig kunde besitta.

 5. Övernaturlig deckare
  Katarina, 7 december 2021

  En mix av spänning, mystik, relationer med en touch av det övernaturliga. Stämningen i boken för tankarna till Twilight, men i svensk miljö och mer inslag av deckare.

Visa alla 5 recensioner