Gödsel : om trädgårdens näringsliv (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2019-03-18
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Lagache, Justine (form) / Rundquist, Ewa-Marie (foto)
Dimensioner
260 x 197 x 24 mm
Vikt
998 g
SAB
Qecc
ISBN
9789178870158

Gödsel : om trädgårdens näringsliv

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-03-18
149
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En bok om grunden till all odling, nämligen gödsel. Vill du ge din trädgård och de växter du planterar bästa möjliga förutsättning att frodas och utvecklas? I denna vackra och maffiga bok hittar du inspiration och konkreta råd om när och hur du ska gödsla - och med vad. Författaren, Tina Råman, lyfter fram gamla beprövade gödselmetoder och visar hur du kan odla resurseffektivt och miljösmart.

Lär känna din jord så att du vet hur du ska ta hand om den på bästa sätt. Läs om kompost, biokol och andra sätt att förbättra jordstrukturen. Förundras över mikroorganismerna i jorden - markens hjältar. Fördjupa dig i viktiga näringsämnen som kväve, fosfor och kalium. Lär dig att grundgödsla och stödgödsla. Läs om den viktiga skillnaden mellan naturgödsel och konstgödsel. Se vad gödsel från kor, hästar, får, getter och höns, vedaska, alger, benmjöl, gräsklipp och inte minst ditt eget kiss kan göra för dina odlingar. Välj sedan rätt gödsel till rätt växt och njut av en välmående, prunkande trädgård.

Boken är faktagranskad av Karl-Johan Bergstrand, agronomie doktor i trädgårdsvetenskap vid Sveriges lantbruksuniversitet.

Tina Råman har ett mångårigt trädgårdsintresse. Hon har gått mängder av odlarkurser, ritat både egna och andras trädgårdar och brinner för att sprida kunskap om odlandets kemi. Till yrket är hon skribent och copywriter. Bakom boken står även Justine Lagache, prisbelönad formgivare, och fotografen Ewa-Marie Rundquist, som uppmärksammats för sina konstnärliga porträtt, mode-, mat- och trädgårdsbilder. Tillsammans utgör de en ovanligt kreativ trio med passionen för trädgård och kärleken till gödsel som största gemensamma nämnare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gödsel : om trädgårdens näringsliv
 2. +
 3. Naturligtvis : biologisk mångfald i din trädgård

De som köpt den här boken har ofta också köpt Naturligtvis : biologisk mångfald i din trädgård av Justine Lagache (häftad).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gödsel : om trädgårdens näringsliv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Växternas mat
  PiS, 1 januari 2021

  Bra genomgång av som är vad när det kommer till vad växter behöver, hur man kan skapa egna gödningsprodukter, vilka jordar och vilka växter som kräver vad.

 2. Äntligen
  Marianne Johansson, 8 maj 2019

  Mycket intressant läsning må ja säga. Har inte hunnit läsa hela än men, so far so good !! Fått tänka om å lärt mej nya saker !! Rekommenderas verkligen. På tiden att vi får lära oss hur vi ska hjälpa vår "jord"

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Naturligtvis : biologisk mångfald i din trädgård

  Justine Lagache

  Bjud in fler växter och djur till din trädgård. Då hjälper du den vilda naturen och skapar en oas där mängder av arter trivs. Samtidigt får du en rikare, sundare och mer lättskött trädgård. Allt fler arter trängs undan av vårt hårda nyttjande av n...