Laga mat från grunden med systrarna Eisenman : alltifrån marmelad och ketchup till kimchi och mozzarella. (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
331
Utgivningsdatum
2019-04-08
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Pe, Helén (foto)
Dimensioner
266 x 200 x 35 mm
Vikt
1406 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789178870189

Laga mat från grunden med systrarna Eisenman : alltifrån marmelad och ketchup till kimchi och mozzarella.

(13 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-04-08

Slutsåld

Längtar du efter att fylla kylen och skafferiet med vackra burkar med inlagda grönsaker, kryddblandningar, såser och mycket mer? Många av våra vanligaste matvaror kan du faktiskt göra själv. Vad sägs till exempel om hemgjord mascarpone eller egen tacokrydda? I systrarna Eisenmans stora kokbok får du cirka 500 recept på alltifrån grönsaksinläggningar och kryddblandningar till chutney, ketchup, surdegsbröd, såser, fonder, yoghurt, nötsmör, ostar, korvar, flingor, snacks, glass och mycket mer. Och allt finns dessutom i många olika varianter. Många av recepten är enkla och går snabbt att göra, andra tar lite mer tid och kräver en större arbetsinsats. Och vill du ha en riktig utmaning, kanske göra din egen cheddarost till jul eller din egen lufttorkade skinka till charktallriken, hittar du även dessa recept i boken. Att laga mat från grunden innebär också hälsovinster eftersom du slipper alla onödiga tillsatser som finns i många hel- och halvfabrikat - dessutom skonar du vår miljö. Ytterligare ett plus är att det du har lagat själv ofta blir både billigare och godare än det du köper färdigt i butiken.

Måltidsakademien i Grythyttan har utsett Laga mat från grunden till årets bästa måltidskategori alla kategorier med motiveringen: "Landets aspirerande mathantverkare har fått sin heliga skrift. Om man vill frambringa ost, kimchi, marmelad, snacks, läsk eller torka kött - allt finner man i detta vackra verk. Sällan har en grundkokbok varit mindre grund och mera grundlig."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Laga mat från grunden med systrarna Eisenman : alltifrån marmelad och ketchup till kimchi och mozzarella.. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Har allt
  Betas matte , 8 april 2022

  Så bra och snygg är en riktig coffee table-book. Den känns väldigt exklusiv. Du får massor för pengarna, ingen vanlig kokbok där det bara är några recept, denna är fullmatad men ändå vacker!

 2. Underbar bok

  En praktisk och rolig bok .Att använda, bara bläddra i och lära sig mycket.
  Fått tips om den, sen även en perfekt presentbok.

 3. Bästa
  Åsa , 15 september 2020

  En kokbok att nörda ner sig i om man gillar att laga saker från grunden. Hitintills har jag enbart hunnit ed att testa brödrecepten som är underbara. Min dotter älskar sirapslipan och hon är kräsen då det gäller hembakat. Jag ser framemot att fördjupa mig i delen om ostar...eller i alla delar av boken föresten :-)

 4. Lär dig göra maten du köper själv.
  Lars Törnfeldt, 17 december 2019

  Gör dina basvaror i skafferiet själv.
  Lättlästa recept för att göra egna basvaror pasta, ost, chilisås och så vidare från grunden. En del ingridienser kan man vara tvungen att specialbeställa för några recept typ mögelostar. Överlag en trevlig och lättläst bok om saker vi alla har och kan göra själv i skafferiet.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna