Bortom isbjörnens rike (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (24.8 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-10-18
Förlag
Bonnier Fakta
Översättare
Leo Gefvert
ISBN
9789178870387
Bortom isbjörnens rike (e-bok)

Bortom isbjörnens rike (e-bok)

E-bok (PDF), Svenska, 2019-10-18
79
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den storslagna skildringen "Bortom isbjörnens rike" är en av vår tids allra viktigaste berättelser. Det handlar om is. Om liv. Om oss alla. De som betvivlar människans inverkan på jordens klimat behöver bara titta på isbjörnarnas hem, Norra ishavet. Det smälter bokstavligen bort. Inte någon annanstans på jorden är klimatförändringarna så påtagliga som här. Is blir till vatten.

Vi färdas bland berg, vackra fjordar och enorma glaciärer, över till synes oändlig packis i Norra ishavet. Makalösa bilder varvas med personliga betraktelser och vederhäftiga texter knutna till den allra senaste polarforskningen. Boken är ett vittnesbörd från våra nordligaste trakter som ger en unik inblick i isbjörnens liv och den istäckta värld som är dess hem.

Det här är en personlig beskrivning av fotografen Melissa Schäfers och producenten Fredrik Granaths liv, deras kärlek till och arbete på isen. Bilderna tar oss med på en makalös visuell resa genom författarnas ögon men också genom isbjörnens ögon. Författarna arbetar på ett unikt sätt: de tillbringar flera månader varje vinter ute i fält på sina expeditioner.

Berättelsen om isbjörnen handlar om oss alla. Varje korn av is, varje droppe vatten, varje levande varelse på den här planeten är sammankopplade. Allt hänger ihop.

Översättare: Leo Gefvert
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Bortom isbjörnens rike