Bortom isbjörnens rike (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2019-10-18
Förlag
Bonnier Fakta
Översättare
Leo Gefvert
Originaltitel
Isbjörnens rike
Medarbetare
Schäfer, Melissa (foto)
SAB
Ug
ISBN
9789178870394
Bortom isbjörnens rike (inbunden)

Bortom isbjörnens rike

Inbunden Svenska, 2019-10-18
289
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den storslagna skildringen "Bortom isbjörnens rike" är en av vår tids allra viktigaste berättelser. Det handlar om is. Om liv. Om oss alla. De som betvivlar människans inverkan på jordens klimat behöver bara titta på isbjörnarnas hem, Norra ishavet. Det smälter bokstavligen bort. Inte någon annanstans på jorden är klimatförändringarna så påtagliga som här. Is blir till vatten.

Vi färdas bland berg, vackra fjordar och enorma glaciärer, över till synes oändlig packis i Norra ishavet. Makalösa bilder varvas med personliga betraktelser och vederhäftiga texter knutna till den allra senaste polarforskningen. Boken är ett vittnesbörd från våra nordligaste trakter som ger en unik inblick i isbjörnens liv och den istäckta värld som är dess hem.

Det här är en personlig beskrivning av fotografen Melissa Schäfers och producenten Fredrik Granaths liv, deras kärlek till och arbete på isen. Bilderna tar oss med på en makalös visuell resa genom författarnas ögon men också genom isbjörnens ögon. Författarna arbetar på ett unikt sätt: de tillbringar flera månader varje vinter ute i fält på sina expeditioner.

Berättelsen om isbjörnen handlar om oss alla. Varje korn av is, varje droppe vatten, varje levande varelse på den här planeten är sammankopplade. Allt hänger ihop.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bortom isbjörnens rike
  2. +
  3. Scener ur hjärtat (utökad pocket)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Scener ur hjärtat (utökad pocket) av Greta Thunberg, Svante Thunberg, Malena Ernman, Beata Ernman (pocket).

Köp båda 2 för 344 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Bortom isbjörnens rike