Det goda livet : maten som gör skillnad för din hälsa (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2020-08-25
Förlag
Bonnier Fakta
Originaltitel
Mat för att må bra
Medarbetare
Kimbell, Katherine (form) / Söderberg, Li (form) / Pe, Helén (foto)
Dimensioner
267 x 203 x 29 mm
Vikt
1181 g
SAB
Qca
ISBN
9789178870424
Det goda livet : maten som gör skillnad för din hälsa (inbunden)

Det goda livet : maten som gör skillnad för din hälsa

(173 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-08-25
309
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  150
Visa alla 1 format & utgåvor
Med sin nya kokbok vill Tareq Taylor och Sara Ask inspirera och vägleda alla som vill förbättra sin hälsa genom maten. Tillsammans har de gjort en gedigen kokbok med mat för hela dagen och hela veckan, ja, hela livet, varvat med peppande fakta om hur maten kan påverka vår hälsa. Genom att göra mindre (eller större) förändringar i vår livsstil kan vi faktiskt uppnå stora hälsovinster.

Recepten är enkla att både följa och variera och ingjuter självförtroende i läsaren. Smakernas mästare Tareq Taylor borgar för att allt blir riktigt gott - han gör aldrig avkall på smaken bara för att det ska vara hälsosamt. Maten är färgglad och vacker och består av mycket grönsaker, frukt, baljväxter, fisk, skaldjur, nötter, frön och nyttiga oljor, och mindre mängder kyckling, rött kött, charkprodukter och socker.

Dietisten Sara Ask står för hälsofaktan och är en garant för alla goda råd som utgår från väl grundad hälsoforskning som vi vet fungerar. Hon går också in på hur vi människor fungerar och varför vi äter det vi äter och gör de val vi gör. Varför har vissa lätt att hålla vikten och andra inte? Och hur byggs en bra måltid upp egentligen? En sak är säker, det finns inget facit för hur man ska äta och leva utan många olika sätt som kan bli rätt.

Det mesta passar den som vill försöka förebygga ohälsa liksom den som drabbats av vanliga folkhälsosjukdomar som övervikt och fetma, diabetes och hjärt-kärlsjukdom - som ofta går att påverka genom en förändrad livsstil.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det goda livet : maten som gör skillnad för din hälsa
 2. +
 3. 66 Day Challenge med medelhavsmat

De som köpt den här boken har ofta också köpt 66 Day Challenge med medelhavsmat av Ulrika Davidsson (inbunden).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Det goda livet : maten som gör skillnad för din hälsa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mums för öga och gom

  Ännu en kokbok, tänker man först men sedan blir jag (och magen) glad för dessa enkla och lagom nyttiga recept varvade med hälsotips som känns rätt i tiden.

 2. Inspirerande och pålitlig!
  Anna, 18 maj 2021

  Det finns rätt många böcker som handlar om mat och hälsa, men tyvärr bygger de flesta mer på tro, trender och pseudovetenskap än på fakta. De allra flesta har dessutom mer fokus på (snabb) viktminskning än långsiktigt bra matvanor. Därför är den här boken väldigt välkommen. Den handlar om hälsosam och god mat, helt enkelt. Bokens faktadel, författad av dietisten Sara Ask, är intressant, saklig, vetenskapligt underbyggd och nyanserad samtidigt som den är enkel att förstå.
  Kocken Tareq Tayl... Läs hela recensionen

 3. Inspirerande
  Lena, 25 mars 2021

  Nyttig information om vad vi bör äta, goda recept. Skriven på ett lättläst sätt utan pekpinnar. Kan verkligen rekommendera den.

 4. Med spänning...
  Anders Jansson, 26 februari 2021

  öppnar jag boken. Bra upplägg och kapitelindelning med en röd tråd. En bok jag kommer att uppskatta. Riktigt bra och "matnyttig".

 5. Goda recept
  Ann-Sofie Dorisdotter, 16 februari 2021

  Mycket bra och goda recept, har provat många av dem och de smakar lika gott som de ser ut på bild
  Rekommenderar verkligen denna receptbok

 6. Inspirerande!
  Gunilla, 28 december 2020

  Välskriven info om näringsämnenas betydelse för oss, recept som får mig att vilja pröva ALLA... Så vackra illustrationer och foton. Sträckläste och njöt!

 7. Goda enkla recept
  Hanna S 1992, 18 november 2020

  Jätte goda inspirerande recept! Bra variation. Och mycket bra fakta kring olika livsmedel. Finns inget att klaga på kring denna bok.

 8. Nyttigt och grönt gör livet skönt
  vivi-ann rosario BROMS, 9 oktober 2020

  Lätt att hantera och allt ger en lust att laga till med ett leende. Ger smak för det nya och det gröna.

 9. Inspirerande
  -, 11 september 2020

  Jag har under veckan provlagat 4 rätter efter bokens recept. Alla som ätit av maten har uttryckt; Åhh så gott det här var😋🙌 Nu åker jag på landet och tar med mig boken och fortsätter med nästa recept.

 10. Wow! Högsta betyg rakt igenom
  Gunnela, 10 september 2020

  Gedigen fakta (imponerande källförteckning) och ändå lättläst! Ger svar på en mängd aktuella frågor om hälsa. Användbara tips utan pekpinnar och enkla nya lockande recept! Jag sträckläste boken och har hunnit laga ett recept, det blev såå gott! Nu längtar jag efter att testa nästa och nästa.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av författarna