Den utbrända hjärnforskaren : personliga erfarenheter, fakta och vägen till läkning (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2021-03-08
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
231 x 157 x 21 mm
Vikt
474 g
SAB
Vebl
ISBN
9789178870967
Den utbrända hjärnforskaren : personliga erfarenheter, fakta och vägen till läkning (inbunden)

Den utbrända hjärnforskaren : personliga erfarenheter, fakta och vägen till läkning

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-03-08
259
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När Hedvig Söderlund blev befordrad till professor i psykologi var hon sjukskriven på grund av utmattningssyndrom. Hon hade, på både nationell och internationell nivå, framgångsrikt forskat på hur minnet är organiserat i hjärnan. Just minnet påverkas i hög grad vid utmattning, och nu undrade hon hur det såg ut i hennes egen hjärna. I boken berättar hon sin egen historia, om framgång och motgång, om iakttagelser hon gjort i forskarvärlden, om varningssignalerna som till sist smög sig på. Hon går igenom vad som händer med en människa vid utmattning och hur hjärnan påverkas. Hedvig Söderlund söker svar på varför kvinnor så ofta drabbas - och varför det talas om prestationsprinsessor men inte om prestationsprinsar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den utbrända hjärnforskaren : personliga erfarenheter, fakta och vägen till läkning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra fakta och ställningstagande!
    Vandraren, 9 april 2021

    Hög igenkänningsfaktor, nyttigt fakta, informativ och självutlämnande. Författaren tar ett tydligt ställningstagande i jämställdhetsarbetet.. en mycket bra och välskriven bok som alla "duktiga" behöver läsa..

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hedvig Söderlund

  • När hjärnan sviker : om livet med demens

    Hedvig Söderlund

    Vad händer i hjärnan när vi drabbas av demenssjukdom och minnet sviker? Vad kan man göra för att skydda sig mot att utveckla demens? Finns det något botemedel när sjukdomen väl är ett faktum? Hedvig Söderlund är professor i psykologi och har stude...