Blommor i Sverige : våra vanligaste vilda arter indelade efter färg (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
414
Utgivningsdatum
2020-03-24
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Lilja, Per (form)
Illustratör/Fotograf
Bo Mossberg
Dimensioner
237 x 146 x 38 mm
Vikt
859 g
SAB
Ufe.07
ISBN
9789178871025

Blommor i Sverige : våra vanligaste vilda arter indelade efter färg

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-03-24
299
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Har du svårt att hitta rätt i en traditionell flora? Vet du inte var på blomman du ska titta för att se skillnad på olika arter? Och ingen aning om hur du skiljer prästkrage från kamomill och baldersbrå? Blommor i Sverige är en praktfull, kunskapsrik och lättillgänglig bok om våra 200 vanligaste blommor, där arterna är ordnade efter sina blommors färg och illustrationerna är gjorda av Bo Mossberg, en av Sveriges främsta blomstermålare genom tiderna. Blommor i Sverige är naturguiden som på ett enkelt sätt visar dig vägen in till vår svenska flora. Det är boken för dig som tycker att det är svårt att hitta rätt blomma i en traditionell flora, men som gärna skulle vilja lära dig mer om våra vanligaste arter. Boken presenterar 200 av Sveriges vanligaste vilda blommor. Blommorna beskrivs i stora detaljerade akvareller och är ordnade efter färg, vilket gör det lätt att hitta den art du söker. På ett lättfattligt språk beskrivs hur blommorna ser ut och vad som karakteriserar dem. Du får reda på var och hur de växer, när på året de blommar och vilka våra landskapsblommor är. Och så får du tips om vad du ska titta på för att skilja snarlika arter åt. Korta texter intill bilderna hjälper dig att upptäcka skillnaden mellan olika orkidéer och fingerörter och vallmor. Boken förklarar även blommornas namn och hur man kan använda olika blommor. Folkmedicin blandas med vetenskapliga rön, kulturhistoria med kuriosa. Visste du till exempel att vi i Sverige försökt utvinna kaffesurrogat ur maskrosor?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Blommor i Sverige : våra vanligaste vilda arter indelade efter färg
  2. +
  3. Blommor i Sverige : våra vanligaste vilda arter indelade efter färg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blommor i Sverige : våra vanligaste vilda arter... av Lars-Åke Janzon, Bo Mossberg (inbunden).

Köp båda 2 för 598 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Blommor i Sverige : våra vanligaste vilda arter indelade efter färg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Blomboken jag förstår!
    Bodil, 9 april 2023

    Äntligen en bok om Sveriges vanligaste blommor som är lättförståelig. Smart uppbyggd runt blommornas färger och lagom med fakta. Jag ser fram emot sommaren och kunna identifiera de blommor som jag ser varje år men ändå inte vet vad de heter.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna