Kimchi och Kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2020-09-03
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Kimbell, Katy (form) / Persson, Roland (foto)
Dimensioner
210 x 173 x 20 mm
Vikt
556 g
SAB
Vej,Vef,Vmb,Qcabd-oeb
ISBN
9789178871551
Kimchi och Kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna (häftad)

Kimchi och Kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-09-03
125
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Har vi lagt en massa tid, energi och pengar på mediciner, självhjälpsböcker, psykologer och andra terapier i onödan - när en enkel fekaltransplantation (bajsöverföring) egentligen var lösningen? Forskning visar nämligen att tarmbakterierna inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll i alzheimer, parkinson, autism, adhd, stress, ångest, depression med mera.

Upptäckten av kopplingen mellan tarmbakterierna, tarmen och hjärnan är banbrytande och det mest spännande inom medicinsk forskning just nu. I den här boken berättar Soki Choi på ett fascinerande sätt om den mikrobiotiska revolutionen och de senaste genombrotten i forskningen om den så kallade microbiota-gut-brain axeln och hur den verkar kunna påverka din hjärna och psykiska hälsa.

Soki ger också tips på hur mat kan bidra med goda bakterier och därmed stärka ditt immunförsvar och din hjärnhälsa. Och för att kickstarta din hjärna avslöjar hon sina bästa recept på kimchi och kombucha, alla fullproppade med goda bakterier.

"Kimchi och kombucha är en innehållsrik bok med avseende på textmängd och fakta, men skriven på lättillgängligt sätt och kreativt formgiven."

Motzi Eklöf, BTJ nr 20, år 2018

"Soki Chois bok "Kimchi och Kombucha" är en mycket faktaspäckad bok med en imponerande litteraturlista för varje kapitel. Sammanfattningsvis är denna bok mycket läsvärd för "nördar" gällande livsmedel, medicin, mikrobiologi, samt för veterinärmedicin."

Torkel Wadström, Professor emeritus i medicinsk mikrobiologi
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kimchi och Kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna
  2. +
  3. Grönare middagar : Dietistens val - gott, nyttigt och enkelt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grönare middagar : Dietistens val - gott, nytti... av Caroline Wilbois, Johanna Andersson (inbunden).

Köp båda 2 för 374 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kimchi och Kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket intressant!
    Linda Hansson, 6 december 2021

    Mycket intressant bok att läsa i dagens sterila samhälle. Flera tydliga paralleller som gör att man lättare kan förstå kopplingen mellan tarmen och knoppen. Mycket läsvärd.

Visa alla 1 recensioner