Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2020-11-12
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Zachrisson, Lisa (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Vebl,Dokb,Doe
ISBN
9789178871582
Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda (pocket)

Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda

(17 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-11-12
89
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Den psykiska ohälsan håller på att ta över som det stora hälsohotet i vår tid. Ett högt tempo, konstant stress och en digital livsstil med ständig uppkoppling börjar få konsekvenser för vår hjärna. För hur mycket du än gillar att kolla bildflödet på instagram, nyheterna i mobilen eller filmer på plattan, är din hjärna inte anpassad till det som dagens samhälle för med sig. Den är helt enkelt i osynk med vår tid!

Men det betyder inte att du står maktlös och att det saknas lösningar - med lite mer kunskap om hur hjärnan fungerar kommer du snart att inse att det egentligen handlar om ganska enkla och basala saker. Den mänskliga hjärnan är skapad i en helt annan tid, och kanske borde vi visa den lite mer hänsyn. Så följ med på en spännande resa och få en helt ny bild av det som händer och sker i ditt huvud!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda
 2. +
 3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skärmhjärnan
  En som saknar besöken i GB (Uppsala), 21 december 2023

  Mycket intressant om hjärnans utveckling från dinosauriestatus till nutida homo sapiens. Varningar för allt för mycket skärmtid och vad det kan medföra för människans utveckling på lång sikt.

 2. Borde läras ut i skolan
  Anonym, 9 mars 2023

  Mycket bra bok. Denna information borde (eller måste) komma ut till ungdomar men framförallt även föräldrar. Mycket av dagens psykiska ohälsa kan bero på det som beskrivs i denna bok.

 3. Så viktig bok!
  Caroline , 20 juli 2022

  Anders Hansen skriver som vanligt så man förstår, inga konstiga utläggningar. Riktig bra och väldigt viktig bok för alla som har en skärm.

 4. Koncentrationsproblem? Läs denna!
  Freudrik, 4 maj 2021

  Tänkte innan jag började läsa att denna bok kan väl inte lära mig så väldigt mycket - jag har ju sett The Social Dilemma på Netflix - men tji fick jag. Den fördjupade verkligen min förståelse hur negativt mobiler och sociala medier påverkar oss. Det är inte vi som äger mobilerna, det är mobilerna som äger oss. Väldigt bra läsning och rekommenderar den varmt till alla!

 5. Intressant
  Mia Wingård Blom, 17 april 2021

  Intressant att få en förståelse för hur det kan bli i dagens uppkopplade hjärna, när dagens hjärna är likadan som den alltid har varit i alla tider

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Anders Hansen