Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Serie
Årets bok från Naturskyddsföreningen (del 109)
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2020-08-31
Förlag
Bonnier Fakta
Illustratör/Fotograf
Nadia Nörbom
Dimensioner
211 x 135 x 12 mm
Vikt
240 g
SAB
Qc,Uh
ISBN
9789178871629
Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv (storpocket)

Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket,  Svenska, 2020-08-31
178
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Klimatångesten sprider sig bland allt fler människor. Frågan om vår planets framtid kan kännas överväldigande stor och obehaglig. Finns det egentligen något man kan göra som enskild individ? Ja, massor! Det får vi lära oss i den här boken som är Naturskyddsföreningens stora guide till att leva ett mer hållbart liv. Även om man som ensam person inte kan rädda klimatet finns det en hel del små saker som var och en kan göra i sin vardag och många sätt att påverka företag, politiker och andra makthavare att ta sitt ansvar.

Bokens kapitel utgår från miljöer, platser och sammanhang som är vanliga i vårt liv. Vad kan jag göra under mitt besök i mataffären? Hur kan jag göra mitt boende mer hållbart? Jobbet, skolan, semestern och festen (!) är andra exempel på områden där den här boken guidar oss till mer hållbara lösningar. Journalisten och föreläsaren Johanna Stål som har lång erfarenhet av hållbarhetsfrågor har tillsammans med Naturskyddsföreningens experter sammanställt 365 tips, stora som små.

Här finns enkla, klassiska råd om hur man blir en matlådsmästare eller minskar reklamhögen i hallen. Boken rymmer också tips om större projekt, till exempel om hur man anlägger en damm eller bygger ett Svanen-märkt hus. Många tips är spännande och nya, vad sägs till exempel om att anlägga en bokashi-kompost eller inrätta en kapselgarderob?

Boken innehåller också ett avslutande avsnitt om jordens planetära gränser som ökar förståelsen för jordens tillstånd och varför ett litet tips kan göra skillnad. Ett hållbart liv är en av de mest heltäckande böckerna om hållbarhetsfrågor någonsin och en bok som verkligen gör nytta, för oss själva och vår planet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv
  2. +
  3. Viktigt på riktigt : min resa mot att leva mer hållbart

De som köpt den här boken har ofta också köpt Viktigt på riktigt : min resa mot att leva mer ... av Therése Lindgren (inbunden).

Köp båda 2 för 397 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En bok som behövs i alla hem
    Anna, 24 juli 2023

    Här har Naturskyddsföreningen på ett enkelt sätt samlat väldigt användbara tips på hur man kan göra en insats för människa, miljö och samhälle - för en hållbar framtid. Det viktigaste man kan ta med sig från boken är att alla kan göra en insats och alla insatser - stora som små - är lika viktiga.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna