Överlista smärtan (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2021-08-12
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Zachrisson, Lisa (form)
Dimensioner
216 x 153 x 22 mm
Vikt
450 g
SAB
Vefc
ISBN
9789178871902

Överlista smärtan

(43 röster)  |  Läs 10 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2021-08-12
249
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Är du en av de två miljoner svenskar som lider av långvarig smärta? Kanske har du gång på gång sökt hjälp inom vården, men känt dig ensam och misstrodd när du fått höra att det inte syns något på proverna eller på röntgen. Nästan som om du inte borde ha ont. Men när smärtan bitit sig fast uppfattar hjärnan det plågsamma tillståndet som kroppens nya normala med exempelvis depression, sömnbrist, minskad sexlust, minnessvårigheter och utmattning som följd. Men det finns hopp. Med kunskap om medicinering och egenvård går det att överlista hjärna och kropp. Karsten Ahlbeck, överläkare och smärtspecialist, och Carin Hjulström, journalist och författare med smärtproblematik, har tillsammans skrivit en bok om hur du kan lura smärtan, må bättre och få ett rikare liv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Överlista smärtan
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Överlista smärtan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra stöd
  Bokmalen, 19 januari 2024

  Denna bok har varit ett bra stöd i hur jag, min man och vår son har tagit oss an resan med vår sons långvariga smärta efter en operation. Ovärderliga rekommendationer och tips som hjälpt oss på vägen vidare inom vården och vardagen.

 2. Bra patient och anhörig bok

  Boken riktar sig till patienter och anhöriga, den förklarar på ett bra sätt hur smärta o mediciner fungerar. Saknar däremot vad man gör med smärta som kommer i skov typ som med endometrios.

 3. Värdefull information
  Lars Ragnar Bolminger, 5 januari 2022

  Lättläst och intressant utom kapitlet där Karsten berättar om olika mediciners inverkan och användning. Jag lyssnade till boken och det var en ny och praktisk upplevelse

 4. Bra stöd
  Sussie, 4 januari 2022

  Bra stöd för smärtpatienter, anhöriga, vänner och inte minst vårdpersonal! Läs och kom vidare!
  Det är värt det, för din skull.

 5. Viktigt ämne att lyfta upp
  Anna-Lena Svedberg, 28 september 2021

  Viktigt ämne att lyfta upp o mycket viktig bok för personer med smärtproblematik. Man skulle verkligen ha mycket mer kurser i smärta på läkarlinjen. O mycket mera information till vårdpersonal.

 6. Läs den
  Lena Mårdh, 28 september 2021

  Alla som jobbar inom vården borde läsa och lära sig hur smärta fungerar, även ni som har smärta ska läsa den för att få en kunskap som inte vården har och för att få rätt behandling och själva kunna ta ett beslut.

 7. Fel förväntningar på boken
  Ingrid Persson, 13 september 2021

  Hade förväntat mig mer kognitiva övningar för att just överlista smärtan och mindre fokus på medicinering. Utgångspunkten är Carins egna upplevelser vilket jag kanske borde ha förstått.

 8. Rekommenderas
  Jan T, 13 september 2021

  Den som lider av långvarig smärta skall läsa denna bok men även alla andra då den innehåller uppgifter om smärtlindrande medicin

 9. Lättläst
  Monban, 8 september 2021

  Ger mig en förståelse för hur olika smärtstillande används och peppar mig att ta nya tag gällande hjälp från vården efter 7år med korta besök och nya recept.

 10. Ny synvinkel
  Michelle.N, 2 september 2021

  Att läsa denna bok gav mitt liv en snabb vändning, jag har levt med långvarig smärta i tio år. Där är så mycket bra tips och råd som gör livet enklare som gör att du upplever mindre smärta. Den är pedagogiskt skriven så alla kan lätt förstå vilket jag tycker är väldigt bra. Jag har köpt denna bok till en vän också som upplever samma sak som jag. Bara man är öppen och mottaglig för att testa nya saker så funkar allt. Den är verkligen värd att läsa.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av författarna