Härskarens verktyg kommer aldrig att montera ned härskarens hus (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Modernista Essä
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2021-09-01
Förlag
Modernista
Översättare
Marcel Mangold, Arazo Arif
Originaltitel
The Master's Tools Will Never Dismantle the Master's House
SAB
G
ISBN
9789178930579
Härskarens verktyg kommer aldrig att montera ned härskarens hus (häftad)

Härskarens verktyg kommer aldrig att montera ned härskarens hus

Häftad Svenska, 2021-09-01
153
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
AUDRE LORDE [1934-1992] var en av de främsta och mest inflytelserika amerikanska poeterna på 1900-talet. Hon var central figur inom den samtida hbtq-rörelsen och andra vågens feminism och skrev som svart, lesbisk och socialist ofta in sina egna erfarenheter och övertygelser i sin poesi och essäistik.

Modernista introducerar ett helt nytt format - översatta essäer publicerade i enskilda häften med varsitt nyskrivet förord - för att texter är till för att cirkuleras, distribueras och spridas. Serien kommer bestå av 3-4 utgivningar per säsong, från James Baldwins klassiska kritik av den amerikanska protestromanen och en rad nyckeltexter inom postkolonial feministisk estetik (Gloria Anzaldúa, Audre Lorde), till minnesforskare (Marianne Hirsch) och samtida teoretiker inom afropessimism och kritisk rasteori (Denise Ferreira da Silva, Fred Moten, med flera).
Under våren 2020 publiceras Gloria Anzaldúas Tala i tungor [1979], en uppgörelse med en rasistisk litteraturvärld; Stephen Bests Inga som vi [2018] som vill bort från en kollektiv melankolisk upptagenhet vid traumat; och en volym med tre av Audre Lordes allra mest berömda och kanoniserade essäer från sjuttiotalet: »Härskarens verktyg kommer aldrig att montera ner härskarens hus« [1979], »Mina ord kommer att finnas kvar« [1977] och »Förvandlingen av tystnad till språk och handling« [1977].
Visa hela texten

Fler böcker av författarna