Norr om gryningen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2020-03-17
Förlag
Modernista
Översättare
Jan Ristarp
Originaltitel
North of Dawn
Dimensioner
218 x 146 x 27 mm
Vikt
472 g
SAB
Hce
ISBN
9789178930852
Norr om gryningen (inbunden)

Norr om gryningen

Inbunden Svenska, 2020-03-17
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Gacalo och Mugdi har bott i Oslo i decennier. De har levt ett stillsamt, till stora delar assimilerat liv med två barn. Men sonen Dhaganeh växer upp rotlös och hans känsla av främlingskap driver honom till jihadism i Somalia, där han utför ett självmordsattentat.
Med stor tvekan tar sig Gacalo och Mugdi an hans efterlämnade familj. Men när svärdottern kommer till Oslo sveper hon in sig ännu djupare i religionen, medan hennes barn hungrar efter det nya hemlandets frihet och överflödande möjligheter. Snart kommer slitningarna inom familjen att få katastrofala konsekvenser.
Norr om gryningen utspelar sig mot en bakgrund av verkliga händelser. Det är en berättelse om kärlek, lojalitet och identitet - och om frihetens pris när den villkoras av en våldsam historia.

NURUDDIN FARAH, född 1945 i Baidoa, är en somalisk romanförfattare, novellist, dramatiker och översättare. Sedan länge räknas han till de mest betydande afrikanska författarna och är översatt till ett tjugotal språk. Återkommande teman i hans böcker är kvinnors frigörelse i Somalia och politisk korruption i det postkoloniala Afrika. 1998, samma år som »Blod i solen«-trilogin fullbordats, mottog han Neustadtpriset, ett av världens mest prestigefyllda litterära priser.

»En utpräglat transkulturell romankonst som utmanar somaliska, kristna, amerikanska, brittiska, italienska, nordiska och panafrikanska försanthållanden. Och som samtidigt undandrar sig alla fasta kategorier.« | Stefan Helgesson, DN

»I hans litteratur sammankopplas de stora politiska sammanhangen med de individuella livsödena.« | Viola Bao, Sydsvenskan

»En av vår tids främsta afrikanska författare.« | Salman Rushdie
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nuruddin Farah