#jagärmångfald (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2019-10-28
Förlag
Modernista
Medarbetare
Niva, Hugo (foto) / Tiberg, Anna (foto)
Dimensioner
180 x 150 x 13 mm
Vikt
290 g
SAB
Rb
ISBN
9789178931170
#jagärmångfald (häftad)

#jagärmångfald

(4 röster)
Häftad Svenska, 2019-10-28
119
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Uppföljaren till succéboken och Stora Journalistpriset-nominerade #jagärfotboll

Erik Niva har aldrig tidigare varit aktivistisk, men inför riksdagsvalet 2018 fanns det några saker som han ville få sagt. Han ville poängtera och betona hur fotbollen på ett självklart sätt alltid varit en migrantsport, en idrott som tydligt och effektivt manifesterar mångkultur.
Under VM den sommaren hade 13,2 procent av spelarna varit födda i ett annat land än det som de representerade. Motsvarande siffra för världens befolkning är inte högre än 3,4 procent. Fotbollen ger en bild av hur framtiden måste se ut. Det går givetvis inte att bygga samhälle utifrån en blåkopia på ett omklädningsrum, men det går utmärkt att vända sig dit för både inspiration och tillförsikt.
För att synliggöra allt detta valde Erik Niva med #jagärmångfald att återigen vända sig till sin enorma och unika samling av fotbollströjor. På samma sätt som i den fristående förlagan #jagärfotboll får tröjorna hjälpa till att berätta om unga män och kvinnor som hittat en väg tack vare fotbollen, om hur de bidragit till att göra sporten öppen, framåtriktad och mångnyanserad.
Projektet #jagärmångfald nominerades till Stora Journalistpriset i kategorin »Årets förnyare«.

ERIK NIVA [f. 1978] är en svensk sportjournalist på Sportbladet och Viasat Fotboll. Niva har tilldelats Svenska Fans stora läsarpris Guldskölden 29 gånger (Årets sportjournalist, Årets fotbollsjournalist, Årets krönikör, Årets expert, Årets sportblogg och Årets sportbok), vunnit Publicistklubbens pris Guldpennan och blivit utsedd till Årets sportjournalist av Sportjournalisternas Klubb i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. #jagärmångfald
  2. +
  3. Liven längs linjen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Liven längs linjen av Erik Niva (pocket).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erik Niva