Ett kallt fall (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
En Enzo Macleod- deckare (del 1)
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2019-09-26
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Leif Jacobsen
Originaltitel
Extraordinary People
Dimensioner
217 x 143 x 27 mm
Vikt
545 g
SAB
Hce
ISBN
9789178931569

Ett kallt fall

(22 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-09-26
250
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Första boken i Peter Mays deckarserie om Enzo Macleod

Paris. Ett urgammalt mysterium. Det är midnatt, en man söker desperat efter fristad och flyr in i en kyrka. Nästa dag blir hans plötsliga försvinnande en riksnyhet i hela Frankrike.
Vad hände egentligen med Jaques Gaillard? Den briljanta läraren som undervisade några av landets mest begåvade elever på École Nationale d'Administration försvann för tio år sedan. Enzo Macleod, skotsk rättsmedicinare, har gått med på ett vad han inte har råd att förlora: Han ska lösa sju av Frankrikes mest notoriska mord. Till sin hjälp har han modern teknologi, ett bristande tålamod och en ansenlig grad av respektlöshet i förhållande till rättssystemet.
Djupt ner under staden, i katakomberna, gräver Enzo fram ledtrådar - spår som tycks vara avsiktligt utplacerade. I takt med att han närmar sig mördaren blir det alltmer uppenbart att han själv riskerar att bli nästa offer.
I svensk översättning av Leif Jacobsen.

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 4 miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA . Ett kallt fall är den första boken i hans serie - The Enzo Files - om rättsmedicinaren Enzo Macleod, som utspelar sig i Frankrike.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett kallt fall. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande deckare!
  Lollos bokhörna, 10 februari 2020

  Ett kallt fall är den första boken jag läser av Peter May. Men inte den sista!

  Enzo Macleod, skotsk kriminaltekniker ska lösa ett mord där man inte har hittat den skyldige än. Fallet har fått stor uppmärksamhet där en lärare försvann för tio år sedan.

  Enzo gräver fram ledtrådar - spår som verkar vara avsiktligt utplacerade och ju närmste han kommer svaret på vem mördaren är desto farligare blir det för honom själv.

  Det här är en spännande deckare. Det är en välskriv... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter May