Ett kallt fall (Första boken i Enzo-serien) (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
423
Utgivningsdatum
2019-09-24
Förlag
Modernista
Översättare
Leif Jacobsen
ISBN
9789178931576
Ett kallt fall (Första boken i Enzo-serien) (e-bok)

Ett kallt fall (Första boken i Enzo-serien) (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-09-24
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Första boken i Peter Mays deckarserie om Enzo Macleod

Paris. Ett urgammalt mysterium. Det är midnatt, en man söker desperat efter fristad och flyr in i en kyrka. Nästa dag blir hans plötsliga försvinnande en riksnyhet i Frankrike.

Vad hände egentligen med Jaques Gaillard? Den briljanta läraren som undervisade några av landets mest begåvade elever på École Nationale d?Administration försvann för tio år sedan. Enzo Macleod, skotsk kriminaltekniker, har gått med på ett vad han inte har råd att förlora: Han ska lösa ett av Frankrikes mest notoriska mord. Till sin hjälp har han modern teknologi, ett bristande tålamod och en ansenlig grad av respektlöshet i förhållande till rättssystemet.

Djupt ner under staden, i katakomberna, gräver Enzo fram ledtrådar - spår som tycks vara avsiktligt utplacerade. I takt med att han närmar sig mördaren blir det alltmer uppenbart att han själv riskerar att bli nästa offer.

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över fyra miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA. Ett kallt fall är den första boken i Enzo-serien - [The Enzo Files] - om kriminalteknikern Enzo Macleod, som utspelar sig i Frankrike.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ett kallt fall (Första boken i Enzo-serien)