Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2020-05-13
Förlag
Modernista
Dimensioner
217 x 140 x 16 mm
Vikt
358 g
SAB
Hc
ISBN
9789178931804

Inferno

Inbunden,  Svenska, 2020-05-13
199
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 15 format & utgåvor
»Jag är räddad: från och med nu förmår jag bevisa för mina vänner och anförvanter att jag icke är en galning.« När berättaren i Inferno - som uppvisar stora likheter med den svenske författaren August Strindberg - upptäcker dolda sammanhang i sitt kemilaboratorium jublar han i triumf. Men strax störtas han ner i djupaste förtvivlan. Vännerna i Paris konstnärer som Paul Gaugin och Edvard Munch - verkar förlöjliga och baktala honom. Stjäl de också hans idéer? Hans fiender är många, och de har »infernaliska maskiner«, med vilka de angriper honom. De maniska experimenten och försöken att återta kontrollen över världen leder från alkemin till ockultismen och fantasten Swedenborgs läror.
Inferno har ofta uppfattats som ett uttryck för Strindbergs vanföreställningar under en psykisk kris, men den kan med sin fragmentariska stil och upplösta berättarposition lika gärna läsas som en för sin tid ytterst modern experimentroman.
Strindberg skrev Inferno på franska, men det var den svenska översättningen som kom ut först, år 1897. Året därpå publicerades den franska versionen.

AUGUST STRINDBERG [1849-1912] är en av de mest ryktbara, innovativa och produktiva svenskspråkiga författarna någonsin. Internationellt betraktas han som en av de största dramatikerna i modern tid, och många av hans prosaverk är tidlösa klassiker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Inferno
  2. +
  3. En dåres försvarstal

De som köpt den här boken har ofta också köpt En dåres försvarstal av August Strindberg (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av August Strindberg