Vändpunkten (inbunden)
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
560
Utgivningsdatum
2020-07-17
Förlag
Modernista
Översättare
Jane Lundblad
Originaltitel
The Turning Point: Thirty-Five Years This Century
SAB
Gcz Mann, Klaus
ISBN
9789178932375
Vändpunkten (inbunden)

Vändpunkten

Inbunden Svenska, 2020-07-17
179
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
I sin självbiografiska bok Vändpunkten beskriver Klaus Mann ett besök på konditoriet Carlton Teestube i München 1932, där han upptäcker Adolf Hitler, ledaren för det snabbt växande Nationalsocialistiska partiet, frossande i bakelser vid bordet bredvid: »Han föreföll snarast vara av en synnerligen oädel materia och beskaffenhet - en otrevlig bracka med hysteriskt grumlad blick i det bleka och pussiga ansiktet. Ingenting som tydde på storhet eller ens begåvning!«
Ett år senare satt Hitler vid makten och Klaus Mann såg sig tvingad att lämna Tyskland, där hans debutbok från 1926, Der fromme Tantz, brann på bokbålen.
Den engelska versionen av Vändpunkten utkom 1942; först 1989 publicerades den fullständiga versionen i Tyskland. I kraft av sin förening av psykologisk detaljskärpa och historisk överblick framstår Manns bok som en av de klarast lysande skildringarna inifrån mellankrigstidens Europa.

 

KLAUS MANN [1906-1949] var son till författaren Thomas Mann, som tog avstånd från honom efter att han varit öppen med sin homosexualitet. Han lämnade Tyskland efter nazisternas maktövertagande och levde i exil i Holland och USA.
Visa hela texten

Bloggat om Vändpunkten