Det nionde sällskapet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Det nionde sällskapet (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
480
Utgivningsdatum
2020-05-05
Förlag
Modernista
Originaltitel
Ninth House
SAB
uHce
ISBN
9789178933051
Det nionde sällskapet (inbunden)

Det nionde sällskapet

Inbunden Svenska, 2020-05-05
179
Förboka gärna! Förväntad leverans under vecka 18.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Galaxy »Alex« Stern är den mest osannolika eleven i Yales förstaårsklass. Hon växte upp i utkanten av Los Angeles med sin hippiemamma, upptäckte tidigt att hon hade en ovanlig förmåga att se övernaturliga väsen, hoppade av grundskolan utan fullständiga betyg och trädde in i en skum värld av droger och missbruk. Tjugo år gammal är hon den enda överlevande efter ett blodigt morddrama. Vid sjukhussängen får hon en andra chans: Att börja studera vid ett av världens mest prestigefulla elituniversitet, med alla avgifter betalda. Men vad är haken? Varför just hon?
När Alex anländer till Yale får hon i uppgift att bli övervakare av universitetets nio hemliga sällskap och deras egendomliga ritualer, en uppgift som ett av sällskapen, Lethe, ansvarar för. Tanken är att hon ska bli upplärd av sin handledare, Darlington. Men när en ung kvinna hittas död på universitetsområdet samma kväll som sällskapen utför sina magiska ritualer har Darlington försvunnit i ett mörkt hål, och Alex står ensam kvar.
Hon är övertygad om att det finns ett samband mellan mordet och de hemliga sällskapen. För hon vet nu att de ägnar sig åt saker långt märkligare och mer skrämmande än vad någon kunnat föreställa sig.

LEIGH BARDUGO [f. 1975] är en amerikansk författare. Hon fick sitt litterära genombrott med Grisha-trilogin som har sålt i över 3 miljoner exemplar världen över. Det nionde sällskapet är den första boken i Leigh Bardugos nya serie om Alex Stern.

»Samtidigt förtrollande och helt övertygande. Bardugos uppslukande roman lämnar dörren vidöppen för uppföljare.« | Kirkus Reviews

»Det nionde sällskapet är den bästa fantasyroman jag läst på åratal. Räckvidden för Bardugos fantasi är briljant, och berättelsen - full av oväntade vändningar - är omöjlig att lägga ifrån sig.« | Stephen King
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det nionde sällskapet
  2. +
  3. Laglöst rike

De som köpt den här boken har ofta också köpt Laglöst rike av Leigh Bardugo (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Leigh Bardugo

Bloggat om Det nionde sällskapet