I svallvågorna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-08-14
Förlag
Modernista
Originaltitel
In the Wake: On Blackness and Being
ISBN
9789178933150
I svallvågorna (häftad)

I svallvågorna

Häftad Svenska, 2020-08-14
159
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
CHRISTINA SHARPE är en samtida tänkare, professor på York University och en av de främsta teoretikerna inom strömningen »afropessimism«. Hennes skrivande och forskning rör sig kring svart bildkultur och diaspora, queerteori och feministiska epistemologier.

Modernista introducerar ett helt nytt format - översatta essäer publicerade i enskilda häften med varsitt nyskrivet förord - för att texter är till för att cirkuleras, distribueras och spridas. Serien kommer bestå av 3-4 utgivningar per säsong, från James Baldwins klassiska kritik av den amerikanska protestromanen och en rad nyckeltexter inom postkolonial feministisk estetik (Gloria Anzaldúa, Audre Lorde), till minnesforskare (Marianne Hirsch) och samtida teoretiker inom afropessimism och kritisk rasteori (Denise Ferreira da Silva, Fred Moten, med flera).
Under våren 2020 publiceras Gloria Anzaldúas Tala i tungor [1979], en uppgörelse med en rasistisk litteraturvärld; Christina Sharpes I svallvågorna [2016], ett försök att hitta ett språk för en svart ontologi; Stephen Bests Inga som vi [2018] som vill bort från en kollektiv melankolisk upptagenhet vid traumat; och en volym med tre av Audre Lordes allra mest berömda och kanoniserade essäer från sjuttiotalet: »Härskarens verktyg kommer aldrig att montera ner härskarens hus« [1979], »Mina ord kommer att finnas kvar« [1977] och »Förvandlingen av tystnad till språk och handling« [1977].

 

 
Visa hela texten

Fler böcker av Christina Sharpe

Bloggat om I svallvågorna