Systrarna i Auschwitz (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
412
Utgivningsdatum
2020-05-29
Förlag
Modernista
Översättare
Ingrid Wikén Bonde
ISBN
9789178933594
Systrarna i Auschwitz (e-bok)

Systrarna i Auschwitz (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-05-29
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
VINNARE OPZIJ LITTERATURPRIS 2019

Det är 1940 och »Den slutgiltiga lösningen« ska precis inledas. Nazisterna har ockuperat Nederländerna, men motståndet växer och två judiska systrar - Janny och Lien Brilleslijper - riskerar sina liv för att rädda de som jagas genom att inhysa dem i sitt hus, »t Hooge Nest«. Huset fungerar som fristad och blir en av de viktigaste platserna i landet för judiska flyktingar. Men när huset och dess invånare blir förrådda inleds den mest skräckfyllda tiden i systrarnas liv.

Det är början på slutet. Med tyskt nederlag i sikte blir familjen Brilleslijper - tillsammans med Anne Frank och hennes familj - satta på det sista tåget till Auschwitz. Det som väntar dem där kommer att pröva systrarna långt bortom mänsklig föreställningsförmåga. De blir fråntagna allt utom sitt mod, sitt motstånd och kärleken till varandra.

Ur Opzij-juryns motivering:

»En fängslande berättelse om en fruktansvärd familjehistoria. Systrarna i Auschwitz är en läsupplevelse som vidgar dina kunskaper.«

ROXANE VAN IPEREN [f.1976] är en holländsk författare, advokat och publicist. När van Iperen och hennes familj flyttade in i huset »t Hooge Nest« 2012 upptäckte de att där fanns en bortglömd historia. Det blev stoffet till romanen Systrarna i Auschwitz, som innehåller foton från familjens Brilleslijpers privata arkiv. Romanen tilldelades 2019 års Opzijpris i Nederländerna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »