Den franske löjtnantens kvinna (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
635
Utgivningsdatum
2020-06-17
Förlag
Modernista
Översättare
Claës Gripenberg
ISBN
9789178933679
Den franske löjtnantens kvinna (e-bok)

Den franske löjtnantens kvinna (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-06-17
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»En berättarkonstens mästare.« New York Times

»Ett fantastiskt, klarsynt, djupt tillfredsställande konstverk, en bok jag nästan direkt vill läsa om.« New Statesman

Hon syns vandra vid piren i Lyme Regis, med endast det upprörda havet som sällskap: den franske löjtnantens kvinna, övergiven och skandaliserad. Charles Smithson, naturvetenskapsman och darwinist, fångas av hennes öde och försöker närma sig den olyckliga kvinnan. Lika intresserad verkar berättaren själv vara, som bär stora likheter med författaren John Fowles.

Den franske löjtnantens kvinna är ett metalitterärt mästerverk, där berättaren gärna griper in i händelsernas gång och där det viktorianska Englands sociala inskränkthet gör även senare tiders verkliga eller inbillade morallagar synliga. Människorna, och särskilt kvinnan vid havet, tycks sitta fast i sociala konventioner, i historisk determinism och, kanske, i romanen själv - såvida det inte är fiktionen som erbjuder den frihet som annars verkar omöjlig.

JOHN FOWLES, född 1926, var en engelsk författare som på 1960-talet nådde världsrykte. Den franske löjtnantens kvinna utkom 1969 och var hans tredje roman efter succéerna Samlaren (1963) och Illusionisten (1965, reviderad 1977). Han avled år 2005 i Lyme Regis, den kuststad i engelska Dorset där romanen utspelar sig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fowles John

  • Illusionisten

    Fowles John

    Inkluderad i The Modern Librarys Topp 100-lista över 1900-talets bästa engelskspråkiga romaner! » Illusionisten ¿är magnifik i sin ambition och lysande i sitt utförande.«¿|¿ The New York Times Nicholas Urfe, ovanligt välutbildad för sin unga ålder...

  • Samlaren

    Fowles John

    »Inte en falsk ton. Vilken sida som helst i den här boken duger som bevis på att John Fowles är en berättarkonstens mästare.« |¿ The New York Times Frederick Clegg är en fattig kontorist och enstöring, som samlar på fjärilar och gillar att fotogra...