Bakom fönstret skälver natten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2021-09-04
Förlag
Modernista
Översättare
Namdar Nasser
SAB
Hce
ISBN
9789178933723
Bakom fönstret skälver natten (häftad)

Bakom fönstret skälver natten

Häftad Svenska, 2021-09-04
189
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
En av de mest inflytelserika iranska poeterna i modern tid

Forough Farrokhzads dikter orsakade en smärre skandal. I ett mansdominerat samhälle talade plötsligt en ung kvinna öppet om begär, kärlek och utomäktenskapliga relationer. Ett melankoliskt anslag och en intim dialog med existensen präglar genomgående hennes arbeten som med tiden kom att bädda in allt mer samhällskritiska inslag.
Urvalet i Bakom fönstret skälver natten är hämtat från Farrokhzads två sista diktsamlingar, den brokiga och innehållsrika En annan födelse, som utgavs 1964 och Låt oss tro på begynnelsen av en kall årstid som utkom postumt 1974, sju år efter att hon tragiskt omkom i en trafikolycka. I svensk översättning av Namdar Nasser och med förord av den danska poeten Shadi Angelina Bazeghi.

FOROUGH FARROKHZAD [19341967] är en av de mest inflytelserika iranska poeterna i modern tid. Med ett enkelt och sensuellt språk förnyade hon en stark poesitradition och hennes diktspråk fortsätter att trollbinda sina läsare och inspirera poeter i Iran och internationellt än i dag.

 

»Hennes position liknar ingen annan poets jag känner till i något land. Jag har aldrig lyssnat till ett samtal om iransk litteratur som inte har börjat och slutat i konstaterandet att Farrokhzads gärning och gestalt är ojämförbar.« | Athena Farrokhzad
Visa hela texten

Fler böcker av Forough Farrokhzad