Dune (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
719
Utgivningsdatum
2020-10-15
Förlag
Modernista
Översättare
Gabriel Setterborg
Originaltitel
Dune
Dimensioner
217 x 145 x 50 mm
Vikt
950 g
SAB
Hce
ISBN
9789178934751
Dune (inbunden)

Dune

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2020-10-15
216
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
BOKEN BAKOM STORFILLMEN!
VINNARE AV HUGO AWARD & NEBULA AWARD

Melange är det mest eftertraktade ämnet i universum: en drog som kan förlänga människors liv och berika det med ett multidimensionellt medvetande, det sista en förutsättning för navigering under interstellära rymdresor. Melange finns bara på den karga ökenplaneten Arrakis.
När kejsaren tar ifrån adelsfamiljen Harkonnen vasallskapet för att i stället ge planeten i förläning till familjen Atreides slår Harkonnen tillbaka och mördar fursten Leto Atreides. Sonen Paul flyr ut i öknen med sin mor lady Jessica och de räddas från att törsta ihjäl av Arrakis ursprungsfolk. Paul måste vinna arrakisfolkets tillit innan han kan leda upproret mot familjen Harkonnen.
Berättelsen om kampen om herraväldet över Arrakis är en storslagen och oavbrutet fängslande historia om makthunger, religion, svek, teknologisk övertro och begränsade naturtillgångar. I svensk översättning av Gabriel Setterborg.

 

FRANK HERBERT [1920-1986] var en amerikansk science fiction-författare som publicerade sina första noveller på 1950-talet. Dune, som utkom 1965, betraktas allmänt som en av de främsta romanerna någonsin i genren. Den belönades med både The Hugo Award och The Nebula Award. Vintern2020 har den nya, stort påkostade filmatiseringen av Dune premiär, i regi av Denis Villeneuve (Prisoners, Sicario).

 

»Kraftfull, övertygande, genialisk.« | Robert A. Heinlein

»Lika fängslande i sin handling som i sina filosofiska vyer. Ett häpnadsväckande science fiction-fenomen.« | Washington Post

»Dune är unik. Jag kan inte komma på något annat att jämföra den med än Sagan om ringen.« | Arthur C. Clarke
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Frank Herbert