Purpurfärgen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2021-06-25
Förlag
Modernista
Översättare
Kerstin Hallén
Originaltitel
The Color Purple
SAB
Hce
ISBN
9789178934775
Purpurfärgen (inbunden)

Purpurfärgen

Inbunden Svenska, 2021-06-25
199
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
 En stor amerikansk klassiker:

 

Celia skriver brev till Gud. Hon är 14 år, och hennes far misshandlar och våldtar henne. I det tidiga 1900-talets amerikanska sydstater står svarta kvinnor lägst i varje rangordning. Celia har redan fått ett barn, som fadern tagit ifrån henne. När hon är gravid med sitt andra blir hon bortgift mot sin vilja, och hennes mor förbannar henne på sin dödsbädd. Även för systern Nellie väntar ett liv med fattigdom, rasism och manligt våld, men hon försvinner, och de två kommer att vara åtskilda i trettio år.
Purpurfärgen är en stor amerikansk roman, som redan vid utgivningen hyllades och ifrågasattes. Det kvinnliga perspektivet lade ytterligare dimensioner till skildringen av rasistiskt förtryck i USA, och romanens många starka kvinnoporträtt har gjort den älskad och läst av ständigt nya generationer - en modern klassiker som kastar skoningslöst ljus över en våldsam historia och ett våldsamt land.
I översättning av Kerstin Hallén och med ett nyskrivet förord av författaren Balsam Karam.

 

ALICE WALKER, född i Georgia 1944, är en amerikansk författare och aktivist. Purpurfärgen, hennes mest kända roman, belönades med både Pulitzerpriset och National Book Award 1983 och filmatiserades 1986.
Visa hela texten

Fler böcker av Alice Walker