Den långa vägen hem (En kommissarie Gamache-deckare) (e-bok)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
435
Utgivningsdatum
2020-09-02
Förlag
Modernista
Översättare
Carla Wiberg
ISBN
9789178934805
Den långa vägen hem (En kommissarie Gamache-deckare) (e-bok)

Den långa vägen hem (En kommissarie Gamache-deckare) (e-bok)

(2 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-09-02
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Ny bok i succéserien om kommissarie Gamache

»Fullkomligt lysande blandning av klassisk deckargåta och djuplodande psykolog.« New York Times


Före detta kriminalkommissarie Armand Gamache är lyckligt pensionerad i den lilla byn Three Pines. Varma sommarmorgnar sitter han på en fridfull liten bänk och läser och småpratar med en av sina grannar, Clara Morrow.

Men en morgon avbryter Clara honom i hans läsning och berättar att hennes exmake, konstnären Peter Morrow, inte kommit på besök som utlovat till årsdagen av deras separation. Hon vill att Gamache ska hjälpa henne hitta honom. Gamache läser klart en rad i sin bok - »Och himmelen har makt att bota varje syndsjuk själ« - och reser sig sedan upp och följer med Clara.

Tillsammans med sin före detta kollega Jean-Guy Beauvoir, Clara och vännen Myrna Landers tar sig Gamache allt djupare in i Québec. Och allt djupare in i Peter Morrows själ - en man beredd att göra allt för att återfå sin berömmelse som konstnär. Resan tar dem till mynningen av St Lawrencefloden, ett område så ödsligt att de första sjömännen kallade det »landet Gud gav Kain«.

Och här konfronteras de med den skada som kan orsakas av »en själ sjuk av synd«...

LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare som översatts till ett trettiotal språk och sålt över tre miljoner böcker bara i Nordamerika. Hennes deckarserie - som fått henne att kallas en modern Agatha Christie - utspelar sig i Québec i Kanada, med kriminalkommissarie Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för Bästa kriminalroman sju gånger och Anthony-priset fem gånger.

»Somliga böcker är nästan för bra för att man ska våga tro det, när alla delar stämmer och det blir en ren njutning att läsa.« Lotta Olsson, DN väljer Louise Pennys Mörkt motiv till en av tidernas 100 bästa deckare
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »