Valborgsmässoafton på Nytorps gärde (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
462
Utgivningsdatum
2020-08-27
Förlag
Modernista
Dimensioner
216 x 148 x 33 mm
Vikt
645 g
SAB
Hc
ISBN
9789178935031
Valborgsmässoafton på Nytorps gärde (inbunden)

Valborgsmässoafton på Nytorps gärde

Inbunden Svenska, 2020-08-27
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En av årets stora romandebuter:

"Oväntade iakttagelser, humoristiska blinkningar, avmätta kommentarer och välkomponerade minnen blandas med lätt hand. Läsaren får en känsla av att författaren ger av sig själv utan att hålla tillbaka. Här är berättandet viktigare än berättelsen, men som han berättar. Texten rusar fram både självsäkert och självklart." BTJ

Klockan sju på kvällen ska Valborgsbrasan traditionsenligt tändas på Nytorps gärde i Stockholms södra förorter. Scoutpatrullen ska tåga in med fanor och facklor. Marknadstälten är resta, scenen står färdig. I Hammarbyhöjden, Björkhagen, Kärrtorp och Dalen börjar man röra sig mot det stora fältet redan på förmiddagen, i tanken eller längs förortsgator och gångstigar.
Men det finns också de som inte kan gå dit, som inte vill gå dit eller inte vågar. Någon sitter på 7-Eleven efter en sömnlös natt, någon vakar vid en sjukbädd på äldreboendet, medan minnen och förluster tränger sig på. Gruppvis eller enskilt rör sig människor i större och mindre cirklar; somliga omvägar går långt tillbaka i tiden, somliga till helt andra ställen.
Valborgsmässoafton på Nytorps gärde är en stort upplagd roman om ensamhet och gemenskap, statiska tillstånd och platser för förändring.

GUNNAR NIRSTEDT, född 1965, är bosatt i Stockholm och Borghamn. Valborgsmässoafton på Nytorps gärde är hans första roman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Valborgsmässoafton på Nytorps gärde
  2. +
  3. Blödningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blödningen av Lyra Koli (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »